Bezár!
2020. július 7., kedd, Apollónia, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:38 Toroczkai: ne csak a zsinagóga kapjon rendőri védelmet, hanem a Horthy-szobor is!14:25 Ha egyszer egy "üzlet" beindul…13:54 Életfogytiglani kényszermunka helyett ez a szörnyeteg is megússza majd egy enyhe büntetéssel13:34 12 év alatti lányt csábított el egy 35 éves férfi13:17 "Fuck you, magyarski!" - A Szegedi Törvényszék túl szigorúnak ítélte a Röszkénél áttörő vadak büntetését13:06 Ismét vesztegzár alá került Ausztrália második legnagyobb városa12:52 "Ungváry Krisztián titkos élete" - már megint megpróbálja túlnácizni a zsidókat a jobboldalinak hazudott Fidesz12:26 Ferencvárosban is széthullott a baloldali szivárványkoalíció12:11 Nagyon távoli még a közösségi immunitás egy nagyszabású spanyol kutatás szerint11:27 Napi National Geographic: Majomlagzi Matters11:10 Hamis és rossz minőségű "egészségügyi védőfelszerelést" találtak két kamionban10:53 Egy nemzet végórái - néger milíciák a Ku Klux Klan egykori "szívében"10:43 Románia kibővítette a "zöld zónába" sorolt országok listáját10:28 Több mint egymillió embert evakuálnak egy japán szigeten09:59 Bubópestis miatt vezettek be óvintézkedéseket Észak-Kínában
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Végre megszólalt a Fidesz is, most kivételesen nem a hazafiak ellen

Reklám

Azonnali, határozott fellépést és vizsgálatot követel a kormánytól a Fidesz a Dunaszerdahelyen történtekkel kapcsolatban. A szlovák nagykövetség előtt jelenleg is ötven ember tüntet. A Külügyminisztérium egyelőre nem kommentálja a dunaszerdahelyi magyarverést. Bastrnák Tibor révkomáromi polgármester is megerősítette: indokolatlan volt a rendőri terror.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta: a tudósításokból világosan látszik, hogy ok nélkül támadtak rá magyar szurkolókra a szlovák rohamrendőrök. Mivel a helyszínre több magyar megfigyelő tisztet is kiküldött a magyar rendőrség, ezért a rendészeti bizottság rendkívüli ülését is összehívta hétfőre a Fidesz, hogy meghallgassák őket. Az Európai Parlamentben Schmitt Pál szólal majd fel az ügyben.

Nem látott semmi olyat Bastrnák Tibor, Révkomárom város polgármestere a szombati Dunaszerdahely-Slovan futballmeccsen, ami rendőri beavatkozást tett volna szükségessé. A szemtanú - aki a Magyar Koalíció Pártjának országgyűlési képviselője is - erről honlapján tett tanúbizonyságot. A felvidéki magyar politikus szerint a közelében ülő szlovák szurkolók sem értették a történteket. Bastrnák elmondta azt is, hogy meglátogatta a dunaszerdahelyi kórházban benntartott szurkolót. Az MKP képviselője emellett felhívta a tót belügyminisztert, és kérte tőle, hogy együtt nézzék meg a stadionban készült felvételeket.

Jogtalannak és indokolatlannak tekintik a magyar szurkolók elleni dunaszerdahelyi rendőri támadást a helyszínről tudósító magyar sportújságírók is - hangzott el a köztelevízió reggeli műsorában. Szerintük sem szolgáltattak semmilyen okot a beavatkozásra a részben Magyarországról érkező drukkerek, akik - mint mondták - példásan szurkoltak a dunaszerdahelyi csapatnak.

Nem kommentálja a tót rendőrség magyarverő terrorját a magyaráruló külügyminisztérium. Heizer Antal pozsonyi magyar nagykövet a Magyar Rádió Krónikájának azt nyilatkozta: diplomáciai kötelezettség egyelőre nincs a futballmeccsen történtekkel kapcsolatban. A külügyminisztérium szóvivője a hírTV-nek azt mondta, hogy a szomszédos országokkal kapcsolatos ügyek a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkárságához tartoznak.

Szombat este kezdődött spontán tüntetés a szlovák rendőrség magyarverő akciójának hírére a budapesti szlovák nagykövetség és a békéscsabai konzulátus előtt. A követségnél mintegy ezer ember gyűlt össze. Az épületet kettős kordonnal vették körül, az érkezőket igazoltatták, de a magyar rendőrség nem avatkozott közbe. A demonstráció békés volt, egy szlovák zászlót elégettek.

(MNO nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready