A "magyar" kormány a leghatározottabban elítéli - no nem azt, hogy a Felvidék felszabadulásának hetvenedik évfordulójára rohamrendőrséggel verettek véresre a tót rablóvezérek magyar embereket, hanem azt, hogy visszafogott válaszként szlovák zászlót égettek a hazafiak. Továbbá elítélik a futballhuliganizmust és más belpolitikai provokációkat. Egy tótok által mozgatott bábkormány nem tudna ilyen maradéktalanul magyarellenes módon megnyilvánulni.
A Magyar Köztársaság Kormánya azonnali, minden részletre kiterjedő vizsgálatot kér az illetékes szlovák hatóságoktól a dunaszerdahelyi futballmérkőzésen való rendőri fellépés jogszerűségéről - közölte a Kormányszóvivői Iroda. A magyar kormány a vizsgálat alapján választ vár arra, hogy milyen szakmai indokai voltak a rendőri beavatkozásnak, és indokoltak, illetve arányosak voltak-e a szlovák rendőrség által alkalmazott eszközök, áll a közleményben - mert azt nem tudná a hülye is megállapítani a felvételek megtekintése után. De legalább lesz majd mivel terelni a figyelmet, s e pótcselekvés révén le van tudva Fletóéknál a számonkérés és válaszlépés, ami a világon minden kormánynál magától értetődő kötelezettség lenne. Nem az nálunk.
"A dunaszerdahelyihez hasonló félreérthető események sem jogosítanak fel senkit arra, hogy bármelyik nemzet jelképét meggyalázzák, nemzeti büszkeségét megsértsék" - írták arra utalva, hogy a tót terror ellen tiltakozók szombat este az úgynevezett Szlovákia budapesti nagykövetsége előtt tót zászlót égettek, mindössze ezzel adva hangot felháborodásuknak. Focimeccsen viperával nemzetiségi alapon agyonverni magyarokat természetesen nem sérti a nemzeti büszkeséget.
Hangsúlyozták: "A Magyar Köztársaság Kormánya ezért a leghatározottabban elítéli, hogy több demonstráló is zászlót égetett szombat este, Szlovákia budapesti nagykövetsége előtti tartott tüntetésen.
A kormány a futballhuliganizmus szervezett, erőszakos fellépéséhez hasonlóan elutasítja a szélsőséges csoportokkal, illetve jelenségekkel kapcsolatos belpolitikai indíttatású provokációt is" - vetették papírra a tót nemzetpolitikai törekvéseket 150%-ban kiszolgáló hazaárulók.
(Kuruc.info - MTI)