A jobboldalinak nevezett jelöltek közül Ferencvárosban eddig egyedül a jobbikos Szegedi Csanád adta le a hivatalos jelöltté váláshoz szükséges ajánlószelvényeket, december 4-én. A Jobbik Magyarországért Mozgalom 839 érvényes kopogtatócédulával jogerősen nyilvántartásba vett jelöltje Novák Elődöt delegálja a választási bizottságba, aki letette az esküjét, és mindent megtesz a választás, illetve különösen a jelöltállítások tisztaságáért.
Novák Előd 2002 tavaszán Csath Magdolna megbízottjaként a választási bizottságban felhívta a figyelmet egy kisgazda jelölt látható ajánlószelvény-hamisítására. A bizottsági tagok – köztük az SZDSZ akkori delegáltja, mai képviselőjelöltje: John Emese – nem támogatták az ügy kivizsgálását (még a kettős jelöléseknél sem próbálták megállapítani, melyik valós), a problémát szőnyeg alá seperve érvényesnek fogadták el a hamisítványokat. Novák Előd feljelentése nyomán azonban a rendőrség nyomozást rendelt el, a vitatott cédulák megsemmisítését megtiltotta. Okiratszakértőjük több szelvényt fénymásolatnak minősített, és az aláírások is sok esetben hamisnak bizonyultak. Addigra azonban a választás lezajlott...
A 2009. január 11-ei választáson indulni vágyó 13 jelölt esetében szigorú vizsgálatot fog megkövetelni és maga is alkalmazni Novák Előd, mert a politikai maffiától nem idegen az ajánlószelvények átadása az ellenfél konkurenciájának (öt, magát nemzeti radikálisnak nevező jelölt szeretne megmérettetni), továbbá a Jobbikhoz számos választói panaszbejelentés érkezett kopogtatócédulájuk postaládából való kilopása miatt.
(Jobbik Médiaosztály)
A Kuruc.info információja szerint a MIÉP kaphat kopogtatócédulákat az MSZP-től (a Fidesz gyengítésére), ezt a reformer párttagok állítólag elutasították, de Csurka ugyanúgy odaküldi majd valami csicskáját átvenni és leadni azokat. A kizárással fenyegetett reformerektől azt is megtudtuk, hogy az idei, újbudai választásnál is a szocik segítették hozzá Fenyvessy Zoltán MIÉP-jelöltet a 750 cédula összegyűjtéséhez. Ki is lógott a lóláb, amikor messze feleannyian se szavaztak rá, mint ahányan elvileg nyíltan vállalták az ajánláskor...
Tomcat esetében portálunk tudomása szerint a postaládák fosztogatása és más párt nevében való gyűjtés merült fel néhány esetben, bár átfogó képet - hogy ez általánosnak tekinthető-e - legnagyobb igyekezetünk ellenére sem tudtunk szerezni szűk kampánycsapatáról, de várjuk olvasóink infóit is. A választások tisztaságának öncélú megsértése ugyanis nem valamiféle "kormányellenes gerillaharc", ahol nem lenne helye a jogilag bűncselekménynek minősülő esetek felfedésének sem.
(Kuruc.info)