Interjút adott az SZDSZ kampányhonlapjának egy zsidóságát nyíltan vállaló pártaktivista a ferencvárosi időközi országgyűlési választás kapcsán. „Hazaárulással vádolnak minket”, panaszkodik a jobbikos kopogtatócédula-gyűjtőkkel való összeütközésekre, de nem csak azok utálták őt: harci kutyákkal és késsel támadó, félmeztelen lakókról mesél. Pedig óvatos: a szadeszos gyűjtők eleve kihagyják azokat a lakásokat, amelyeken nemzeti színű zászló vagy Nagy-Magyarország matrica van. Tessék kitenni az ördögűző jelet!
- 2002 óta vagyok az SZDSZ tagja és döntően kommunikációs munkákat végzek, csoportokat irányítok különböző propaganda célokból. Nemcsak a IX. kerületben, hanem egész Budapesten. Belépésem óta az összes választáson, a népszavazás plakátozásán és a szórólap- és újságterjesztésben is közreműködtem. Az SZDSZ külsős bizottsági tagja voltam közel két évig a Ferencvárosi Önkormányzat Gazdasági Bizottságában.
- Kopogtatócédula gyűjtéssel mióta foglalkozik?
- Már 2002-ben, az önkormányzati választásokon 333 ajánlószelvényt gyűjtöttem össze.
- Azóta volt néhány választás, mennyire és milyen irányba változott a közhangulat?
- A választások egyre inkább eldurvultak, a jobboldali pártok aktivistái a lakosságot ellenünk, az MSZP-SZDSZ ellen szítják. Egyik emberemre például harci kutyákat küldtek, akik majdnem megtépték. Engem pedig Pesterzsébeten, a Baross tér 4-ben le akartak dobni a negyedik emeletről. (Zsidó kamu, hiszen a XX. kerületben nincs is Baross tér, az kizárólag a Keleti pályaudvarnál van. És a "majdnem", "akartak" stb. szavak is zsidó túlzást sejtetnek (sajnos) - Kuruc.info szerk.)
- Ez pontosan hogy történt?
- Becsöngettem a lakásba, az ajtót nyitó hölgy mögött egy elég kapatos, félmeztelen úriember tűnt fel, aki rámtámadt és késsel hadonászott. Kihátráltam a folyosóra, ő pedig folyamatosan tolt a korlát felé. Az utolsó pillanatban végül ki tudtam ugrani a körfolyosóra. Egy tagtársam is ott volt és próbálta csitítani az embert.
- Mi lett az ügy következménye, feljelentést tettek?
- Nem, dehogy, mi próbálunk mindent békésen elintézni. Egyébként két kolléganőmet szintén megtámadták Pesterzsébeten és bevágták a liftbe, miközben azt ordították, hogy takarodjanak onnan. Természetesen ezt követően sem hagytam abba a gyűjtést, nem vagyok ijedős. De a kutyatámadásos kollégám felhagyott a munkával.
- Mit lehet tenni ilyen esetekben?
- Ha valami sérülés van, ki kell hívni a rendőrséget. De általában elkerüljük ezeket a dolgokat, nem veszekszünk a lakókkal és eleve kihagyjuk azokat a lakásokat, amelyeken nemzeti színű zászló vagy Nagy-Magyarország matrica van. Mi nem vitatkozni, hanem beszélgetni szeretünk az emberekkel. Ezenkívül engedély nélkül sosem megyünk be lakásba, se közterületekre. Női gyűjtőt sem házba, sem lakásba nem engedünk be egyedül, lehetőleg párban megyünk és megpróbáljuk egymást védeni.
- Kik szoktak a legagresszívebben viselkedni, a jobb vagy inkább a baloldali szavazók?
- Elsősorban nem a Fidesz, hanem a MIÉP és a Jobbik követői. A zsidózás a legkisebb szidalmak egyikének számít. Volt olyan, hogy a Móricz Zsigmond körtéren, a népszavazás plakátozása közben megkérdezte egy nő:
- Maga zsidó?
- Igen az vagyok - válaszoltam.
- És körül is van metszve? - firtatta tovább a kérdést.
- Igen, megmutassam...?
Erre a nő elszelelt, körülöttünk pedig mindenki röhögött.
- Mi volt az eddigi legpozitívabb tapasztalata?
- Több 90 év körüli emberrel találkoztam, akik aktívak, frissek voltak, maguk töltötték ki ajánlószelvényüket és nem kértek mozgóurnát.
- Régebben több vagy kevesebb kopogtató-cédulát kaptak?
- Régen sajnos többet adtak. A mostani időközi választáson azonban sokat jelent, hogy nekünk van az egyetlen női jelöltünk, aki oktatással foglalkozik (a látszat kedvéért, de John Emese valójában az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője, ami teljes embert igényelne, persze most még országgyűlési képviselő is akar lenni, miközben épp állapotos, tehát babáját is veszélyezteti – Kuruc.info szerk.) és több volt munkatársa is itt lakik a kerületben.
- A baloldali szavazók másképp viszonyulnak az SZDSZ-hez a koalíciós szakítás óta?
- Változatlanul szimpatizálnak velünk, de nem örülnek különutas politikánknak. A koalíció számukra egzisztenciális, létkérdés volt.
- A különböző kopogtató-cédula gyűjtő csoportok között vannak villongások?
- Előfordulnak, főként a nemzeti radikálisokkal. De köztük is vannak kulturált, normális emberek, akikkel fel tudjuk osztani a házat.
- Az ellenséges gyűjtők mit mondanak?
- Ócsárló szavakat, hazaárulással vádolnak minket és sajnos az V. kerületi önkormányzat engedi, hogy az aluljárókba kis standjaikkal kiálljanak és nyíltan uszítsák a népet.
(Szilágyi Iván Péter - liberalcafe9.eoldal.hu)
Tisztelt Szerkesztőség, Tisztelt Olvasók!
Amit az az SZDSZ-es, körbemetélt ember nyilatkozik a Baross tér (szerintünk is inkább utca) 4 számban történtekről, az egész egyszerűen hazugság, mert egyrészt ugye nem tér, de tévedni emberi dolog, viszont körfolyosót hazudni egy amúgy 10 emeletes épületre, na ez már tényleg sok!
Itt Pesterzsébeten valóban nem szeretjük az effajta embereket, mert errefelé nem tegnap kezdtek ébredezni az emberek és jól tudják, hogy ki vitte csődbe ezt az országot. Igen, ebben a kerületben kifejezetten rossz szemmel nézünk a céltalanul lófráló cigányokra is. Éberségünknek köszönhetően nem lopják el köztéri szobrainkat, nem törik össze a buszmegállókat, nem lopják meg nap mint nap honfitársainkat. Ez a kerület nincs és nem is lesz tele SZDSZ-es propaganda anyaggal, de ha mégis, akkor szépen összefogunk és 50-60 fővel 1-2 óra alatt eltakarítjuk ezeket a plakátokat. Tudjuk jól, hogy van pénze az SZDSZ-nek, hiszen loptak eleget más kerületekben a közvagyonból, minket azonban senki sem kötelezhet arra, hogy a kihelyezett plakátjaikat és az azokon megfogalmazott hazugságaikat eltűrjük.
Köszönjük szépen, nem kellenek sem plakátok, sem kopogtató cédulákat gyűjtő emberek. Ebben a kerületben vannak magyar zászlók ablakokban, erkélyeken, vannak, és mi erre büszkék vagyunk! MSZP-s polgármesterünk is megfelelő értékrenddel rendelkezik és nem olyan marha, mint párttársai, hogy oda piszkítson, ahonnan eszik. Ebben a kerületben nem vagyunk kíváncsiak az SZDSZ-re, mint országunkat romboló törpepártra, aki a következő választásokra remélhetőleg már nem is fog létezni.
Tisztelettel kérem ezúton az SZDSZ embereit, hogy ebben a kerületben, saját érdekükben ne próbálják mutogatni körbemetélt testrészeiket, mert nagy rá az esély, hogy hosszú ideig nem fognak tudni ajánlócédulát gyűjteni hőn szeretett pártjuknak. Fontos még tudni, hogy a legközelebbi korházban is érvényesek az SZDSZ aktív közreműködésével meghozott "reformok".
Tisztelettel,
egy XX. kerületi lakos