Bencze József országos rendőrfőkapitány tízmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki érdemi információval szolgál a kiskunlacházi gyilkosság ügyében. Kiskunlacháza polgármestere már korábban felajánlott egymillió forintot a nyomravezetőnek.

Tavaly november 23-án egy tizennégy éves lányt öltek meg Kiskunlacházán, a település művelődési háza közelében lévő ligetben. Bencze József országos rendőrfőkapitány megállapította, hogy "az ügyben igen szakszerű és kiemelkedően nagy intenzitású munkavégzés folyik", a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 10 fős nyomozó csoportot állított fel. Pénteken további négy rendőrrel megerősítették a csoportot, és az Országos Rendőr-főkapitányság munkatársai folyamatosan segítik a PMRFK étékelő-elemző munkáját.
Az ügyben eddig 336 embert hallgattak ki, illetve számoltattak el, 92-től vettek DNS-mintát. Ez alapján 64 embert kizártak a potenciális elkövetői körből, további 28 DNS-minta vizsgálata folyamatban van. Ezen túlmenően 12 embernek a poligráfos vizsgálatára is sor került.
A gyilkosság után a közbiztonság megerősítésére térfigyelő kamerákat szereltettek fel a település forgalmasabb pontjain.
(MTI)