Senki nem sérült meg pénteken hajnalban, amikor Molotov-koktélt dobtak egy romák lakta házra a Zala megyei Bocföldén - irja az MTI, s azt is megértük, hogy a végén megemlitik: folyamatosan lopták a fát cigányék, igy "feltehetően" (ezúttal sem) nem a magyar rásszizmus koktéloztatta meg őket. Alább a folytatás.
A megrongált helyiségben mintegy egy négyzetméteres felületen tört be az üveg, a bent alvó két ember - aki nem családtag volt - azonban gyorsan kidobta az égő palackot. Bent a szobában csak egy ruhadarab gyulladt meg, amit gyorsan el is oltottak - mondta Lendvai Miklós polgármester, miután a helyszinen találkozott a megtámadottakkal.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság rövid közleményt adott ki az eset kapcsán, amelyben megerősitették, hogy a Bocfölde és Sárhida közötti külterületen lévő lakóház melléképületének üvegezett ajtaján dobták be az "eddig ismeretlen, gyúlékony anyagot tartalmazó üveget". Tüzet nem okozott, azonban a kanóc lángja miatt az annak oltásához használt ruha és a fal kissé megégett, de személyi sérülés nem történt.
A megtámadottak kilétéről a rendőrség nem közölt információt.
Az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kisebb értékre elkövetett rongálás vétségének gyanúja miatt inditott nyomozást.
A polgármester az MTI-nek elmondta: a ház tulajdonosaival az önkormányzatnak nem volt problémája, a közterheket rendszeresen fizetik. A településen kiváló az együttműködés a háromtagú helyi cigány kisebbségi önkormányzattal, hasonló esetek eddig nem fordultak elő.
Az MTI helybéliektől származó értesülése szerint az eset hátterében az állhat, hogy a megtámadott család tagjait a környékbeliek többször tetten érték falopások miatt. (!!!)