Ne zavarják meg az ünnepi rendezvényeket tojásdobálással - kéri Rogán Antal, a belváros zsideszes polgármestere. Akiknek ez lenne a szándékuk, tegyék inkább a tojást egy erre a célra felállitott állványzatra, majd helyezzék el mellé az üzeneteiket is, osztotta meg képtelen ötletét a kormányellenes tüntetések betiltását is gyakran szorgalmazó szerencsétlen.
Hozzátette, ezzel az akcióval azt szeretné elérni, hogy a felgyűlt esetleges indulatokat békésebb módon fejezzék ki az emberek. Ugyanakkor megjegyezte: nem csodálkozik azon, hogy vannak jogos indulatok, és hogy él az a félelem, hogy ezek idén újra a felszinre törnek.
"Aki esetleg az indulatait tojásdobálással akarná kifejezni, az március 15-én ne tegye. Senkit ne dobáljon tojással, hanem jöjjön el ide, a Vigadó tér sarkára, és helyezze el az ominózus tojást, és hozza magával üzenetét" - mondta Rogán, aki elképesztő módon még igéretet is tett arra, hogy később az üzeneteket eljuttatják a cimzett(ek)hez, és a rövid irásokat az önkormányzat internetes oldalán közzé is teszik.
Az ünnep után az iskolásoknak adják az állványról begyűjtött tojásokat, amelyekből húsvéti disz lesz.
A félkegyelmű Rogán maga is elhelyezett egy tojást, majd az üzenetét is bedobta az urnába, azt azonban, hogy kinek üzent, nem árulta el.
(Nem vicc - MTI nyomán)