A Jobbik szomorúan veszi tudomásul, hogy a Fidesz XI. kerületi szervezetének elnöke, Jankó István és a Fidesz újbudai frakcióvezetője, Kupper András is becsatlakozott abba a kórusba, amelyben Gyurcsány Ferenc, Gusztos Péter és Kolompár Orbán naponta támadja és neonácizza a Jobbikot. Elképesztő, hogy pont a Fidesz hozza össze az ország harmadik legerősebb pártjának nevét a brutális és általunk is elítélt, köztörvényes kalocsai bűnesettel, amelyhez a megbomlott elméjű elkövetőn kívül senki másnak, semmilyen szervezetnek nincs köze. Ezenkívül a XI. kerületi Fidesz a Jobbik ellen olyan alaptalan vádakat fogalmaz meg, és olyan csúsztatásokkal operál, amelyek még Lendvai Ildikónak is becsületére válnának.
Az alkotmánybírósági döntés után törvény szerint is járó állami támogatást a Gyurcsány-kormány adományának beállítani ugyanolyan hazugság, mint az, hogy Molnár Gyula, Újbuda szocialista polgármestere önkormányzati helyiséget biztosít a Jobbik országos központjának. Az igazság az, hogy a Jobbiknak 2003 májusában a helyi képviselőtestületben egy háromfős frakciója alakult (ketten a MIÉP-ből, egy képviselő pedig a Fideszből ült át), és ez alapján bérelhetett a Jobbik XI. kerületi szervezete az önkormányzattól egy kis helyiséget, ezt akkor még a fideszes képviselők is megszavazták. Pont a szocialista polgármester, Molnár Gyula mozgat meg minden követ már több mint egy éve, hogy elvegye az iroda bérleti jogát a Jobbiktól, annak ellenére, hogy 2006-ban is bejutott egy képviselőnk a testületbe a MIÉP-Jobbik színeiben. A Jobbik véleménye szerint a szocialista Molnár Gyula jogszerűtlen járt el az iroda elvételi kísérleténél, ezért jelenleg per van a két fél között.
A Jobbik XI. kerületi szervezete azért sem érti a Fidesz támadását, mert pont a Jobbik tett hivatalos feljelentést egy hónapja a Rio Cafe és a Zöld Pardon szórakozóhelyek ügyében kialakult, gazdaságilag és erkölcsileg is elfogadhatatlan képviselő-testületi döntések ügyében, amely kellemetlenül érinti az újbudai szocialista-szabaddemokrata városvezetést. Ezt persze az önkormányzati média elhallgatta, a Fidesz-közeli Helyi Téma pedig úgy tálalta, mintha a Fidesz tett volna feljelentést, hiszen a Jobbik nevét nem is írhatják le.
Az sem érthető, hogy ha a Fidesz „uszító szélsőjobboldalinak” tartja a Jobbikot, miért keresett meg minket az elmúlt hetekben a Fidesz több XI. kerületi önkormányzati képviselője is, az új erővel való jó kapcsolat kialakítása céljából? Talán csak a helyi ingatlanpanamák miatti feljelentésünk részletei érdekelték őket, melyben sajnos egyes fideszes képviselők is érintettek lehetnek?
A Jobbik Magyarországért Mozgalom arra kéri a Fideszt, hogy idejüket ne egy nemzeti párt támadására pazarolják, hanem a túloldali szavazók meggyőzésére és az előrehozott választások kikényszerítésére fordítsanak az eddigieknél jóval nagyobb energiát, amint azt a jobbikosok naponta teszik!
Szabó Gábor
a Jobbik pártigazgatója és XI. kerületi elnöke

Előzmény:

A XI. kerületi Fidesz közleménye - Ne pénzelje a Jobbikot az MSZP!


Hétfőn egy szélsőjobboldali, volt gárdista fiatal férfi brutálisan meggyilkolta és megcsonkította barátnőjét. A gyilkosság oka, hogy a lány szakítani akart a fiúval, az általa ráerőltetett eszmékkel, a fekete egyenruhával és a bakancs viselésével. A szélsőséges ideológia tetten érhető abban, hogy a tettes horogkeresztes zászlóval takarta be áldozatát. Az eset rávilágít a szélsőséges eszmék, és az általuk eltorzított egyéniség veszélyeire. A Fidesz álláspontja szerint a szélsőjobboldali radikalizmusnak, amely politikai okokból akár gyilkosságokhoz vezethet, nincs helye az országban. Meg kell erősíteni a rendőrséget, helyre kell állítani a közbiztonságot, és szükség van a három csapás törvényre!
A XI. kerületi Fidesz álláspontja szerint az MSZP álságosan viselkedik, hiszen szavakban elítéli a Magyar Gárdát működtető Jobbikot, de tetteivel segíti annak működését. A Gyurcsány-kormány egyik utolsó lépésével 25 millió forintot adott a MIÉP-Jobbik pártalapítványának. Molnár Gyula, Újbuda szocialista polgármestere pedig önkormányzati helyiséget biztosít a Jobbik országos központjának.
A XI. kerületi Fidesz ezért felszólítja az MSZP-t és Molnár Gyulát, végre tegyen is valamit a szélsőjobboldal ellen: határolódjon el a Jobbiktól, vegye el az önkormányzati irodát a radikális jobboldaltól. Az ország legyen végre mentes az uszító szélsőjobboldaltól, az ordas eszméktől! Ehhez arra van szükség, hogy a Magyar Szocialista Párt belássa: a polgári oldal szavazóinak megosztására tett kísérlettel, azaz a Jobbik segítésével túl messzire mentek.
Jankó István
a Fidesz kerületi elnöke
Kupper András
a Fidesz kerületi frakcióvezetője

(MTI OS)
Kuruc.info kommentár: várjuk a két zsideszes hazudozó telefonszámait a lakcim@kuruc.info címre.