Felsegítve
Csurka István nem elnöke a MIÉP-nek a Fővárosi Ítélőtábla csütörtöki jogerős döntése szerint, amellyel helybenhagyta azt az ítéletet, amely megsemmisítette a 2008 januárjában, a párt országos tisztújító gyűlésén és elnökségi ülésén hozott határozatokat.
A felperesek, Zsinka László, a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) fővárosi frakcióvezetője és társai szerint a 2008. január 22-i elnökségi ülésen szabálytalanul hívtak vissza 44 küldöttet. A visszahívás oka a felperes szerint nem derült ki, jogorvoslati lehetőséget nem biztosítottak, az eljárás az alapszabályba ütközik, és a küldöttek visszahívása nem lehetséges. Az ezek után megtartott országos gyűlés összehívása tehát szerintük nem volt szabályszerű.
Az alperes a kereset elutasítását kérte; egyebek mellett arra hivatkozott, hogy a felperesek nem tagjai a pártnak, illetőleg nem bizonyították, hogy a pártba történt felvételük az alapszabály szerint történt és így a párt tagjai-e.
A Fővárosi Bíróság 2008. december 8-i ítéletében, a felperes kérését jogosnak tartva, megsemmisítette az üléseken hozott határozatokat. A Fővárosi Ítélőtábla csütörtöki jogerős döntésével ezt az ítéletet hagyta helyben.
(MTI)