Csurka István cég- és alapítványi birodalma az elmúlt 20 évben folyamatosan változott, melynek fő oka, hogy így menekül a különböző tartozások elől (rágalmazások miatti kártérítési perek, kifizetetlen nyomdaszámlák stb.). A Csurka-klán szövevényes alapítványokba gyűjtötte a legkülönfélébb célú adományokat, SZJA 1%-okat és a MIÉP állami támogatásait (a párt csak a parlamenti négy éve alatt egymilliárd adóforintot kapott). Alább a HVG legújabb híre.
Fizetésképtelenné nyilvánította a bíróság a MIÉP-közeli K. O. Média Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-t.
A 3 millió forint törzstőkéjű cég 2005-ben hivatalosan folyóirat kiadására jött létre. Az alapítók – Csurka István bizalmasa, Győrfi Gyula, illetve titkárnője, Dombovics Melinda – terve az volt, hogy a jobboldali kispárt szellemiségéhez közeli webáruházat működtetnek majd, voltaképpen azonban magánadományokat gyűjtöttek a 2005-ös romániai és szerbiai árvizek magyar károsultjainak javára.
Korábban Győrfi vezette a Magyar Fórumot valaha megjelentető, tavaly óta felszámolás alatt álló B Média Kft.-t (a Csurka-hetilapot jelenleg az Ady Endre Sajtó Alapítvány jelenteti meg), amely a Dombovics által irányított, tavaly óta adóvégrehajtással táblázott Magyar Kép és Hang Zrt. fő tulajdonosa. Ez a radikális Pannon Rádió pótlására gyűjtött: tervezte műholdas rádió indítását, majd majd az internetes Kincsem Rádiónak szánt támogatásokat fogadta.
(HVG)
Ötmilliárdos cég Csurka vezetése alatt
Csurka cégbirodalmáról az első komolyabb leleplezéseket a MIÉP 2002-es kiesése utáni "tisztújítás" (értsd: tisztogatás) során közölték a reformerek a miep.lapja.hu oldalon. Bár a honlap a párt akkori, Csurka általi szétverése óta nem frissült, ma is érdekes dokumentumokat találhatunk ott pl. a Csurka fia Endre átal vezérigazgatott Queen Rt.-ről, melynek alapító vagyona 4,69 milliárd (!) Ft volt.
(Kuruc.info)