Meg kell próbálni megálljt parancsolni a szélsőséges uszításnak és az elharapódzó erőszaknak - mondta Bőhm András vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón. Persze nem a magyarok ellen irányuló cigány- és zsidóterrorról beszélt - hanem éppen azok szóvá tevéséről, valamint a holokauszt-mítosz megkérdőjelezhetetlensége elleni tiltakozásról.
A magyarellenes politikus pártjának a holokausztcáfolást büntethetővé tevő törvényjavaslata kapcsán úgy fogalmazott, hogy eddig a szabad demokraták szemben álltak a "gyűlöletbeszéd" szankcionálásával, a holokauszt azonban - számukra - "olyan speciális, a múltunkat képező történelmi esemény, amelynek hatásai máig érezhetőek".
Hozzátette: véleményük szerint a cáfolás büntetésére a mai jogi szabályozás elegendő lenne, de ezt a véleményt a bírák a gyakorlatban nem osztják, mert a legtöbb esetben az a válaszuk, hogy nem lehet üldözni a cselekményt, ha az nem egy konkrét személy ellen irányult.
Bőhm András közölte: ha nincs törvényi szabályozás, akkor pótolni kell, erről szól a zsidópártiak törvényjavaslata is.
A sajtótájékoztatón Iványi Gábor, az SZDSZ EP-képviselőjelöltje (akinek az a hobbija, hogy a fajtársaik által likvidált cigányok temetésein a magyarok nevében kéri tőlük a bocsánatot) azt mondta, Magyarország megítélése sok tekintetben kedvezőtlen, mert "szégyenre okot adó, félelmet keltő indulatok szabadultak el". Azt mondta: "ma 65 éve, hogy országunk több pontjáról vagonokat indítottak Auschwitz felé, és 65 év nem volt elegendő, hogy megszabaduljunk a lelkekben lévő bűntől és nyomorúságtól".

Mindenképpen köszönjük meg Iványi bácsi munkáját, ha netán összefutunk vele
A volt szabad demokrata képviselő hozzátette: akik szerint a holokauszt-tagadást nem külön kell szabályozni, azok ezt a kérdést próbálják meggyengíteni.
Azt állította: Európa Magyarországot nem vádolja azzal, hogy a kommunizmust nem ítéli meg megfelelően, azzal viszont igen, hogy cigány nemzetiségű vagy zsidó vallási, kulturális gyökerű honfitársainkat nem tekintjük egyenrangú állampolgároknak és hogy velük szemben elfogadhatatlan eszközöket használunk.
Bőhm András helytelennek nevezte a Fidesznek azt a javaslatát, hogy a törvénynek minden önkényuralmi rendszer népirtó cselekedeteiről kellene szólnia. Merthogy "a holokauszt kiemelkedően aljas tett volt".
Az ideológiai okokat elemezve azt hazudta, hogy a nácik pusztán származásuk alapján gyilkoltak meg embereket, míg a kommunista diktatúra ideológiájában nem szerepel, hogy bármelyik népcsoportot a származása miatt kell kiirtani.
Az antimagyar kinyilatkoztatta: "a holokauszt összemosása bármely más önkényuralmi cselekménnyel a szélsőjobboldalnak tett gesztus lenne".
(MTI nyomán)

Tisztelt Kurucok!
Adjon az Isten!
A " Bőhm és Iványi: csak a holokauszt-mese cáfolóit kelljen lecsukni, a komcsik bűntetteit tagadhassuk" című cikkel kapcsolatban néhány megjegyzés.
Iványi szavai : "szégyenre okot adó, félelmet keltő indulatok szabadultak el". Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy ő valóban szégyenkezhet ha akar, és ha fél azt jól teszi.
Más szavai: "ma 65 éve, hogy országunk több pontjáról vagonokat indítottak Auschwitz felé, és 65 év nem volt elegendő, hogy megszabaduljunk a lelkekben lévő bűntől és nyomorúságtól".
Ez elgondolkodtat és persze felháborít. Nem érdekel mennyi vagont indítottak útnak, nem érdekel hány éve. Nem érzek a dologgal kapcsolatban a lelkemben semmilyen bűnt és nyomorúságot , így nincs mitől megszabadulnom.

És ne egy antimagyar akarja eldönteni mit kell megbánnom és mit nem, ráadásul szankcionálva.
Azoknak akik bűnt és nyomorúságot éreznek a holokamuval kapcsolatban, ajánlom járjanak össze, szaggasák meg a ruháikat, hintsenek hamut a fejükre, forduljanak kelet felé meg amit akarnak.
Én a magam részéről Auschwitzal kapcsolatban bűntől és nyomorúságtól mentes lélekkel hiszem , hogy sem ott, sem máshol nem gyilkoltak le nemhogy hatmillió, de feleannyi zsidót sem.
Iványi és társai sírjanak együtt azokkal, akiket még érdekel a problémájuk.
Szebb jövőt!
util