Hogy tisztábban lássuk a dolgokat, hosszabban idézünk az Origo cikkéből, amely a Megizzadhat Áder az angoltanulásban címet viseli és 2007. június 20-án látott napvilágot.
"Nem lesz könnyű dolga a fideszes Áder Jánosnak, aki a napokban jelentette be: 2009-től európai parlamenti képviselő szeretne lenni, viszont semmilyen idegen nyelven nem beszél. Bár az Európai Unióban a magyar is hivatalos nyelv, így például felszólalhat a parlamentben az anyanyelvén, Brüsszelben meglehetősen nehéz boldogulni nyelvtudás - elsősorban az angol ismerete - nélkül. Maga Áder János is beismerte az MTV Az Este című műsorában: "ez az egyik fogyatékosság, amit pótolnom kell". A Népszabadság ugyan tudni vélte, hogy valamennyire beszél németül, de maga a képviselő nevezte ezt erősen "jóindulatú beállításnak".
A politikus ennek ellenére bizakodó, mert mint mondta, még két év áll rendelkezésére."
Áder még hazudott is, hisz a Fidesz honlapján található önéletrajzában az olvasható, hogy tud németül és angolul is. Mint a fentiekből kiderül, németül sehogy nem tud a Fidesz NEGYEDIK, tehát biztos bejutó helyén lévő politikus. Az angol elsajátításával állítólag próbálkozott, ennek az "eredményét" az alábbi videó mutatja. Ha rálép valakinek a lábára, akkor legalább azt tudja mondani: "szori", de körülbelül ennyiben ki is merül a történet. Így bizonyára sok emberrel tud majd kapcsolatot kiépíteni, támogatókat gyűjteni és lobbizni valamilyen fontos ügyben. 
 
 
Nyelvtudás hiánya ma már fiatal korban is ciki, egy ilyet nélkülöző EP-be készülő politikusról, diplomatáról meg inkább ne is beszéljünk.... A Fidesz ilyenekkel akarja képviselni, beégetni hazánkat mások előtt? Jobbat nem találtak?
Magyari Gábor - Kuruc.info