Bezár!
2020. július 4., szombat, Ulrik napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:29 Túl feltűnőek voltak a 12-0-s eredmények az örmény másodosztályban14:12 Budaházy: Július 4.14:03 "Ki a székely himnuszt a Parlamentből, le a székely zászlót a Parlamentről!" - követeli a Horthy-szobor megrongálását vállaló hisztérika13:58 Gyorsul a járvány terjedése Indiában és Japánban13:41 Gaudi: az új rendszer szakított a nemzetellenességre épülő iránnyal, de a gárdisták üldözését folytatta13:25 Több mint 900 új fertőzöttet regisztráltak Ukrajnában13:08 Baleset miatt torlódás van az M7-esen Érdnél12:39 MÁV: a vonat nem játék - közleményben figyelmeztetik a csínytevőket12:21 Így támad az antirasszista kölyökniggerhorda11:57 Többtucatnyi halálos áldozata van az indiai átvizeknek11:36 Országos halünneppé tennék július második szombatját11:05 Rasszista metrómegállót füleltek le Berlinben10:48 Bolsonaro megvétózta a kötelező maszkvislést előíró törvényt, módosításokat kér10:33 Felborult egy román országjelzésű kisbusz az M7-esen - egy halott, 8 sérült10:16 Földcsuszamlások és árvizek pusztítanak Dél-Japánban - tucatnyian eltűntek
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Új szervezetben támadnának a komcsik: feministákkal és marxistákkal szövetkeznek Krauszék

Reklám

Magyar Egyesült Baloldal néven új "szociális" mozgalom alakult szombaton Budapesten, céljául a szociálisan és gazdaságilag kirekesztettek védelmét, egy valós baloldali értékrend képviseletét fogalmazta meg.

A baloldali érzelmű szervezeteket tömörítő új formáció a tőkefelhalmozó, profitorientált kapitalista rendszerrel és "a szélsőjobboldali eszmeiséggel" kíván szembeszállni, és "90 fokos fordulat – kiút a válságból" címmel programot hirdetett.
A mozgalom alapítója Krausz Tamás "történész", aki a tavasszal lépett ki az MSZP-ből, és korábban a Baloldali Tömörülés létrehozásában is részt vett. Az új mozgalom létrehozásának okaként említette, hogy az MSZP az új középosztály pártjává vált, szavazóit mára elveszítette, miközben a perifériára szorult több millió ember érdekét senki nem képviseli.
A szervezet alapítója elmondta, szociális mozgalmuk több, mint egy párt, de nem tartja kizártnak, hogy idővel "párttulajdonságokkal felruházva" parlamenti képviseletre készüljenek.
A Kossuth Klubban tartott alakuló ülésen megválasztották a szervezet öt tagú ügyvivő testületét, akik addig vezetik a mozgalmat, amíg egyesületként bejegyzésre nem kerülnek. Krausz Tamás és Artner Annamária mellett Noé Krisztina, Szász Gábor és Kerekes Zsuzsa irányítja majd a Magyar Egyesült Baloldalt.
A mozgalomhoz csatlakozott többek között a Munkáspárt 2006, a Zöld baloldal, a Marx Károly Társaság, a Feministák és az Alternatív Mozgalom a Baloldalért nevű szervezet.
(MTI)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready