A Szögi család jogi képviselője arról számolt be, hogy a család fél, és attól tart, hogy a lincselők kiszabadulása után újabb tragédia történik.
A tárgyalás után dr. Helmeczy László, a Szögi család ügyvédje elmondta, elégedett az ítélettel, a súlyosbítás indokolt és szükséges volt, a vádlottak egy részének nincs helye a társadalomban. "Olyan szinten volt agyonverve ez az ember, hogy már a vértől megtisztítva, a bűnügyi iratokban alig ismertem rá" - emlékezett vissza a borzalmakra az ügyvéd, aki hangsúlyozta: a tanár a közlekedési szabályok maradéktalan betartásával közlekedett, a gyereket nem ütötte el.
"Ezzel a gyerekkel az agyonvert Szögi Lajos jobban törődött, mint az összes rokona, az apja meg a testvére, mert azok azzal törődtek, hogy agyonverjék Szögi Lajost" - tette hozzá. Az ügyvéd szerint elgondolkodtató, hogy a legfiatalabb vádlott 26 évesen már szabadlábon lesz, és mint mondja, a család azért nem mer nyilatkozni, mert félnek - nem akarják, hogy lássák őket. Az ügyvéd arról is beszámolt, hogy a tanár testére összesen körülbelül száz ütést mértek, és nem hiszi, hogy ezt mindössze nyolc ember tette volna.
(Stop)