Elismerte Stohl András, hogy ittas volt és hogy ő okozta a hajnali balesetet a Budapest-Fót közötti úton. A színész-műsorvezető az RTL Klubnak azt mondta: tudja, hogy a történtekre nincs mentség.
A férfi kocsijával két szabályosan közlekedő autónak csapódott neki. A balesetben többen könnyebben, egy ember viszont súlyosan megsérült. Stohl András a rendőrök kiérkezése előtt élettársa kocsijával elhajtott a helyszínről, a rendőrök otthonából állították elő.
Kajincz Ibolya 77 éves édesapjával piacra indult Fótról a fővárosba szombat reggel 4 órakor. Az úton Stohl András jött velük szembe terepjárójával, de áttért a szemközti sávba. Nekiütközött a szabályosan közlekedő személygépkocsinak, és elsodorta a mögötte közlekedő járművet is. Az idős férfi súlyos, a másik kocsiban utazó 5 fiatal könnyebb sérülést szenvedett.
A vétlen járművek utasai azt mondják: a színész-műsorvezető kocsijában sörösdobozt és whiskysüveget is találtak. Stohl András nem várta meg a helyszínen a rendőrséget és a mentőket (MTI-s nyilatkozatában még ennek ellenkezőjét hazudta), odahívta az élettársát, és annak kocsijával elhajtott. Stohl arra is megkérte a nőt, hogy mondja azt: ő vezette az autót.
Ha a színész-műsorvezetőt bűnösnek találják, 1 év börtönt is kaphat. Stohl Andrásnak egyébként nem ez volt az első balesete: 2002-ben a 30-as úton karambolozott, akkor is ittasan. A Nemzeti Színház vezetősége közleményben mindössze annyit reagált: sajnálattal értesültek a társulat tagjának balesetéről.
(HírTV nyomán)