Kábítószerrel kapcsolatban tartottak házkutatást Stohl Andrásnál csütörtökön, Fóton. A házban nem találtak drogot, de a szakvélemény szerint kokainból származó maradványok voltak a férfi vizeletében – értesült a HavariaPress.
Drogot nem találtak a színművész otthonában, de a HavariaPress úgy tudja, a szakvélemény szerint a vizelete kokainból származó maradványokat tartalmazott. A rendőrség pénteken hozza nyilvánosságra a drogteszt eredményét.
Stohl két vadászfegyverét – amelyeket engedéllyel tartott otthon – a rendőrség lefoglalta, mert aki ellen büntetőeljárás van folyamatban, az elveszíti a fegyvertartási engedélyét.
Korábban írtuk: Kábítószert találtak Stohl András vizeletében - tudta meg a Blikk. A bulvárlap kiszivárgott információkra hivatkozva azt írja, hogy a színész-műsorvezető vizeletében nem THC-t, vagyis nem marihuána-hatóanyagot mutattak ki.
Az azonban, hogy pontosan milyen kábítószert és mekkora mennyiségben használt a balesetet okozó, majd az áldozatokat sorsukra hagyó színész, a vérvizsgálat eredményéből derül ki. Ha tényleg így van, akkor Stohl már nem csak a baleset okozásával, de kábítószerrel visszaélés miatt is gyanúsítható lesz. Ez pedig sokat ronthat a helyzetén.
Kamarás Péter sztárügyvéd szerint ha a színészt kábítószerrel visszaélés, ittas, valamint bódult vezetés, illetve cserbenhagyás miatt is elítélik, négy év szabadságvesztéshez közelít majd a büntetése. Az ügyvéd úgy véli, a színész, mivel elhagyta a baleset helyszínét, azt is mondhatja, hogy otthon, a nagy izgalomra ivott és drogozott, de a szemtanúk elmondása szerint már a helyszínen sem volt józan.
Elterelésen is járt
Stohl Andrásnak korábban is voltak drogproblémái. Az egykori villalakóhoz, Segalhoz köthető bűnbanda 2005. július 21-én elfogott több tagja is terhelő vallomást tett "Buci" ellen, ugyanis állításuk szerint a színész kokaint fogyasztott a jelenlétükben. Később Dopeman is említést tett könyvében arról, hogyan bulizott át egy éjszakát Stohllal, ahol szintén használtak a tiltott szerből. A könyv kapcsán a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) az év novemberében kihallgatta a színészt, aki nem is sejtette, hogy a Segal-féle ügyről is kérdezgetni fogják.
Stohl mindvégig tagadta, hogy bármilyen drogot fogyasztott volna, ám mégis kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsították meg, miután a nyomozók határozott felszólítására sem adott vizeletmintát. A súlyosabb büntetést csak úgy kerülhette el, hogy önként drogelvonó kúra alá vetette magát.
Nem sokkal később hallani lehetett, hogy Stohl jár is speciális kezelésekre, hivatalos nevén elterelésre. 2007 márciusában a Blikk birtokába kerültek rendőrségi jegyzőkönyvek, amelyekben többen azt vallották: látták, amint a színész kokaint használ. Stohl akkor mindössze ennyit reagált: „Nem akarok már ezzel az üggyel foglalkozni. Túl vagyok rajta, mindent megtettem, amit a rendőrség kért tőlem."
(Híradó - Blikk)