2017. június 22., csütörtök, Ákos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:37 Bulgáriai cigány volt az "oltalmazott" afgán hűtőkocsis bűntársa - képzeljék, ő is "menekült"22:12 Macron szerint "egyes kelet-európai politikai vezetőknek" csak az EU pénze kell, az "értékei" (mint például a muszlim hordák) nem22:05 Mészáros megmutatta, ki az új oligarcha a gáton: még a páholyából is kitették Simicskát22:02 Kikerülné a plakáttörvény kétharmados buktatóját a Fidesz - csak az ő propagandájuk kaphatna zöld utat21:36 Nehéz helyzetbe került egy izraeli bíró: az ultraortodox férfinak vagy a holotúlélő nőnek adjon igazat?21:00 Választási kampány Merkelisztánban: a hazaárulást újabban felvilágosult patriotizmusnak hívják20:50 A magyar vezérkari főnök átvette a V4-elnökség katonai irányítását20:37 Ebben a kilenc kérdésben sem lesz népszavazás19:50 Félezer ukrán katona lett öngyilkos a donyeci harcok után19:03 Nem a muszlim hódítás Európa legnagyobb baja, hanem az iszlámellenesség és az antiszemitizmus!18:37 Itt a követendő példa: több száz szovjet emlékműtől szabadulnak meg a lengyelek17:50 Uniós jogba ütközik az online szerencsejátékok engedélyezésére vonatkozó magyar szabályozás17:41 Kivételes államférfiúnak nevezte Horthyt Orbán - itt is van a kormányzó babusgatott zsidóinak a felháborodása17:27 Pert vesztett az oláh csendőrség az Erdély-zászló ügyében17:16 Mirkóczki szerint a Fidesz és az MSZP szimbiózisban él
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Kinyitották a solti börtönt, hamarosan tovább javulhat a rácson kívüli etnikai arány

Megnyitották a solti büntetés-végrehajtási intézet tavaly bezárt két körletét, ahol 328 elítéltet tudnak elhelyezni; a börtönbüntetéssel sújtott, illetve fogházra ítélt fogvatartottak körleteit kedden megtekintette Pintér Sándor belügyminiszter és Kökényesi Antal, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka.
A régi-új körletek megnyitása az első lépés a büntetés-végrehajtás területén, hamarosan megnyitjuk Budapesten a Gyorskocsi utcai objektumot is – mondta a belügyminiszter. Pintér Sándor hangsúlyozta: elsőként a börtönök zsúfoltságán enyhítenek az új épületek megnyitásával, majd a második lépésben felkészülnek a tulajdon elleni szabálysértés miatt elzárásra ítéltek fogadására. A belügyminiszter szerint a büntetés-végrehajtás képes arra, hogy a fogvatartottaknak megfelelő elhelyezést biztosítson.
„Nem szeretném folytatni azt az áltevékenységet, hogy 170-180 százalékra töltünk fel egyes intézményeket, nem tartjuk be az európai uniós szabályokat, de azt mondjuk, hogy nálunk a fogvatartottak számának csökkenése miatt be lehet zárni intézményeket” – fűzte hozzá a belügyi tárca vezetője. Pintér Sándor emlékeztetett arra: az Országgyűlés előtt van a tulajdon elleni szabálysértések büntetésének szigorításáról szóló törvényjavaslat. A belügyminiszter szeretné, ha a tulajdon elleni szabálysértések egy részét elzárással lehetne sújtani. Véleménye szerint az elzárás nagyobb visszatartó erőt jelent, és ez a bűncselekmények csökkenését jelentheti egy idő után.
Kökényesi Antal, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka beszámolt arról, hogy 2008 végén 14 731 volt a fogvatartottak száma Magyarországon. Indoklása szerint 2009-ben „költségracionalizálás miatt” néhány intézetet be kellett zárni, így az Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézet solt-nagymajori objektumának két körletét is. Az országos parancsnok két szempontot nevezett meg, amiért növelni kell a férőhelyek számát: 2010. június 30-án 16 306 fogvatartott volt, ezért a zsúfoltságon enyhíteni kell, valamint a Btk. módosítása miatt az elzárásra ítélendő személyek fogadására is fel kell készülni.
(MTI)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2017 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready