2017. október 19., csütörtök, Nándor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:23 Tajani: Európában senki nem fogja támogatni Katalónia függetlenségét13:55 Egy kis belháború: állítólag a Vígszínház egykori igazgatója akarta orális szexre kényszeríteni Schilling Árpád feleségét13:37 Újabb kormányzati rekord: már kétszázhoz közelít a fejesek száma a tárcáknál13:00 Az EP elé kerülhet az állandó, felső korlát nélküli kvótarendszer11:57 A spanyol kormány megkezdi a katalán autonómia felfüggesztését11:51 Tusk szerint a V4-ek ellenállása miatt nincs jövője a kvótarendszernek11:29 Micsoda meglepetés: Trump zsidó "békeközvetítője" támogatja Netanjáhunak a Hamász lefegyverzésére irányuló követelését is10:46 Nagyon szeretjük egymást a rácokkal, csak néha ganézzák falfirkán a magyarokat10:21 Bekamerázzák végre a Szentendrei utat09:50 Előzetesbe került a jövő évi mocsoládi nindzsabajnokság egyik nagy reménysége09:11 Orbánék annyira bevették, hogy Trumppal új korszak jön, hogy még mindig a szemléletváltás megérkezését várják08:24 A kurdok nem akarnak háborút Irakkal06:50 Spanyolország felé vették az irányt az embercsempészek22:10 Házkutatás a szcientológusok székházában: vallatószobát is találtak a nyomozók21:29 Bukarest kiáll Spanyolország területi épsége mellett - érdekes, a magyar területi épségről nem ez az oláh álláspont
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Kinyitották a solti börtönt, hamarosan tovább javulhat a rácson kívüli etnikai arány

Reklám

Megnyitották a solti büntetés-végrehajtási intézet tavaly bezárt két körletét, ahol 328 elítéltet tudnak elhelyezni; a börtönbüntetéssel sújtott, illetve fogházra ítélt fogvatartottak körleteit kedden megtekintette Pintér Sándor belügyminiszter és Kökényesi Antal, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka.
A régi-új körletek megnyitása az első lépés a büntetés-végrehajtás területén, hamarosan megnyitjuk Budapesten a Gyorskocsi utcai objektumot is – mondta a belügyminiszter. Pintér Sándor hangsúlyozta: elsőként a börtönök zsúfoltságán enyhítenek az új épületek megnyitásával, majd a második lépésben felkészülnek a tulajdon elleni szabálysértés miatt elzárásra ítéltek fogadására. A belügyminiszter szerint a büntetés-végrehajtás képes arra, hogy a fogvatartottaknak megfelelő elhelyezést biztosítson.
„Nem szeretném folytatni azt az áltevékenységet, hogy 170-180 százalékra töltünk fel egyes intézményeket, nem tartjuk be az európai uniós szabályokat, de azt mondjuk, hogy nálunk a fogvatartottak számának csökkenése miatt be lehet zárni intézményeket” – fűzte hozzá a belügyi tárca vezetője. Pintér Sándor emlékeztetett arra: az Országgyűlés előtt van a tulajdon elleni szabálysértések büntetésének szigorításáról szóló törvényjavaslat. A belügyminiszter szeretné, ha a tulajdon elleni szabálysértések egy részét elzárással lehetne sújtani. Véleménye szerint az elzárás nagyobb visszatartó erőt jelent, és ez a bűncselekmények csökkenését jelentheti egy idő után.
Kökényesi Antal, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka beszámolt arról, hogy 2008 végén 14 731 volt a fogvatartottak száma Magyarországon. Indoklása szerint 2009-ben „költségracionalizálás miatt” néhány intézetet be kellett zárni, így az Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézet solt-nagymajori objektumának két körletét is. Az országos parancsnok két szempontot nevezett meg, amiért növelni kell a férőhelyek számát: 2010. június 30-án 16 306 fogvatartott volt, ezért a zsúfoltságon enyhíteni kell, valamint a Btk. módosítása miatt az elzárásra ítélendő személyek fogadására is fel kell készülni.
(MTI)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2017 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready