A bíróság nem ismeri a harmadik legaktívabbországgyűlési képviselőt
Novák Előd elhallgatta a kissé tájékozatlan bíróság előtt, hogy országgyűlési képviselő, így mentelmi jogának megsértésével példát mutatva elérte a törvények előtti egyenlőséget. Bíróság elé állhatott vádlottként, hogy elmondja, miért nem tartja becsületsértésnek egy jogtalan előállítását elrendelő rendőr ÁVO-snak titulálását. Szintén ebben a hónapban 30 ezer forintos bírságot szabtak ki Novák Elődre kényszerintézkedésként jogerősen, amiért egy másik ügyben (az ún. első Kuruc.info-perben) nem jelent meg tanúként. A Jobbik el kívánja törölni az idejétmúlt mentelmi jogot, sőt addig is képviselői nem bújnak e jogintézmény mögé.

Elkúrták: végül az ÁVH zárta le a hidat
2007. október 26-án, a taxisblokád évfordulóján a Kuruc.info hírportál szervezésében fél napra lezárták az Erzsébet hidat a Gyurcsány-rezsim ellen tiltakozók, pontosabban a polgári engedetlenséget túlreagáló rendőrszázadok. A békés rendezvény feloszlatása jogszerűtlenségének megállapításáért Novák Előd közigazgatási pert indított (melyet papírforma szerint el is vesztett, viselve az 50 ezres perköltséget, bár célja az Emberi Jogok Európai Bíróságához való fordulás megalapozása volt). A tárgyaláson felperesként a hídblokád oszlatásának parancsnokát, Kalmár Tamást többször hazugnak és ÁVO-snak nevezte, miután a karhatalmista is többek közt szélsőjobboldalinak és megélhetési tüntetőnek titulálta a jobbikos politikust. Ezért 2008-ban a bíróság – egyelőre nem jogerősen – 50 ezres rendbírsággal sújtotta Novák Elődöt, a büntetlenül sértegető Kalmár pedig még rágalmazásért is amatőr feljelentést tett, amit később az ügyészség becsületsértésre pontosított.

A taxisoknak szabad volt...
A másfél évig altatott büntetőügyben július végén postázta a Pesti Központi Kerületi Bíróság az augusztus 26-ára szóló idézést – törvénytelenül. A mentelmi jog ugyanis korábbi ügyekre is kiterjed, folytatni sem lehet az eljárást képviselővel szemben. Szabálysértés esetén le lehet mondani a mentelmi jogról, a Btk. hatálya alá tartozó esetekben azonban csak az Országgyűlés függesztheti fel azt. Novák Előd nem hivatkozott képviselői jogállására, sőt a tárgyaláson a munkahelyére és egyéb személyi körülményeire vonatkozó kérdésre nem válaszolt (nem is köteles), mondván az nem az ügy tárgya. A bíróságnak hivatalból tudnia kell, kinek van mentelmi joga, különösen az Országgyűlés harmadik legaktívabb képviselőjét ismerhette volna Gyovai Mihály bíró, akinek csak a tárgyalás után esett le a helyzet. A bíróság sajtóosztálya furcsa módon előre kiadta a médiának az érdekesnek minősített ügyet, így az egyik érdeklődő a tárgyalás után megkérdezte a bírót, nem tűnt-e fel neki legalább az, hogy a következő tárgyalás kitűzésekor a vádlott jelezte, hogy hétfői és keddi napokon soha nem ér rá…

Az utólagos (esetleges) bírságokat a Kuruc.info kifizeti a bátor hazafiaknak
A csütörtöki tárgyaláson Novák Előd így elmondhatta védekezésében, hogy milyen tényszerűen cáfolható hazugságokat fogalmazott meg a karhatalmista Kalmár, és hogy szerinte miért nevezheti őt ÁVO-snak, miután az elmúlt években öt különböző ügyben állították elő jogszerűtlenül. A taxisblokád 2007-es évfordulóján alkalmazott rendőrségi kettős mérce alapján való előállításáról is jogerősen megállapította a bíróság, hogy törvénytelen volt. Bár az csak a rendőri szerencsétlenkedés miatt volt jogszerűtlen, hiszen az a nap a polgári engedetlenségről szólt, így ezért nem is perel kártérítésért Novák Előd. A többi ügyben a rendőrségtől befolyó összegek felét jótékony célra ajánlja fel a Jobbik képviselője.

A Kuruc.info 2007-es hídblokádja - a hülye rendőrök nélkül nem ment volna...
Az ÁVO-s ügyben a bíró zárásként – ismét törvénytelenül – szóban idézte a november 10-ei folytatólagos tárgyalásra Novák Elődöt, addig azonban az Országgyűlés a bíróság megkeresése esetén felfüggesztheti a mentelmi jogát. Novák Előd álláspontja egyértelmű: lógjon!
(barikad.hu)
Kuruc.info felhívás: Ismét tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a taxisblokád évfordulóján tartott hídzár szervezőjeként felelősséget érezve kifizetjük a bírságát annak, aki karakánul végigjárta a fellebbezési lehetőségeket, és mégis fizetnie kell(ett). A 82 előállított közül eddig csak Fáber Károlyról értesültünk, hogy jogerősen megbírságolták, de ő sem fogadta el a portál felajánlását, mondván: ezeknek nem fizet semmit, inkább ledolgozza vagy leüli.