Bezár!
2020. július 9., csütörtök, Lukrécia, Koppány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:25 Kaleta után a tápiósági pedofilnak sem kell nagyon aggódnia, áldozatai közelében maradhat14:05 Újabb rekord: Romániában meghaladta a 600-at az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma13:45 Felfüggesztettet kapott a koronavírusos álhíreket gyártó "kattintásvadász"13:21 Tovább nőtt a cseh fegyverek és hadianyagok kivitele12:58 A belügyminiszter szerint erőszakos hatalomátvételi kísérlet zajlik Szerbiában12:34 A Mi Hazánk már tavaly követelte a most Kocsis Máté által emlegetett pedofil-adatbázist12:10 Lehet ennél betegebb? Szexuálisan bántalmazott gyermekeket segítő egyesület alapító tagja védi Kaletát: "ez nem abúzus"11:16 "Benettkének bekapta a bigáját" - cigánygyerekek elleni szexuális erőszakkal vádolnak egy volt rendőrt11:13 Figyelem, közeleg a kánikula! Így védekezz! (x)10:52 Dúró: az iskolaőrség csak felületi kezelés; képzés formájában sem jogos a kártérítési igény10:50 Meghalt két idős, krónikus beteg, tízzel nőtt a fertőzöttek száma10:40 A Facebok eltávolította Trump egyik korábbi tanácsadója és a brazil elnök fiainak fiókjait10:14 Freund Tamás: az Akadémia nemzeti intézmény, nem lehet ellenzékben09:52 Kötözős rablások és olasz meló - újabb rasszista rendőri intézkedésekre került sor09:04 Az SZDSZ-utódok megnyalták tíz ujjukat - "nácizmusról" való fantáziálgatás a PestiSrácok hasábjain
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Jobbik: Előre látható volt a katasztrófa

Reklám

Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő még mindig a katasztrófa sújtotta helyszínen tartózkodik, ahol tájékoztatása szerint még mindig a kilátástalanság és a kétségbeesés uralkodik. Az emberek nem akarnak azokba a házakba visszaköltözni, amelyeket elöntött a 13-as PH értékű lúg, vörös iszap és salak keveréke. Nem akarják a kármentesítést sem elkezdeni, hiszen a biztosító társaságok csak a jövő hétre ígérték a kárfelmérést.
Kolontár s Devecser most a valódi tragédiák színhelyei. A legnagyobb veszteség egy kolontári családot ért, akiknek gyermeke 2002-ben meghalt vonatbalesetben, a mostani katasztrófa során kisgyermekük hunyt el, a harmadik gyermek pedig valószínűleg elveszíti látását a vörös iszapnak köszönhetően.
A helyiek elmondása alapján évek óta emelték a gátat, hogy több iszapot tudjon befogadni, s ez a munka az utóbbi időben felgyorsult. Több helyi lakos már napokkal a katasztrófa előtt markológépeket látott dolgozni a gát később átszakadt részén. Ferenczi Gábort telefonon kereste fel egy mozdonyvezető, aki szeptember 30-án egy szerelvénnyel indult Budapestre. Kolontár oldalában elhaladva arra lett figyelmes, hogy markológépek dolgoznak a gát említett szakaszán, s később, mikor hazafelé tartott, a gépek még mindig ott voltak. A mozdony vezetőfülkéjében arról is szó esett, hogy „itt még nagy baj lesz!” Mindez azért is érdekes, mert a MAL Zrt. vezetése azt nyilatkozta, hogy nem volt idejük értesíteni a lakosságot a várható katasztrófáról, holott már napokkal azelőtt munkagépek dolgoztak a gát említett szakaszán.
Az emberi mulasztás, foglalkoztatás körében elkövetett veszélyeztetés így egyértelmű, melynek következtében emberek vesztették életüket. Az emberi tragédia tehát megelőzhető lett volna, ha a cég nem hallgatja el a lakosság elől az információkat.
Lehmann Róbert helyi lakos elmondása szerint 1986-ban, amikor Schwartz Béla volt Ajkán a tanácselnök, már átszakadt egyszer a gát. Akkor egy hígabb anyag ömlött ki a tározóból, ami akkor nem érte el a falut. A helyiek akkori felvetése, mi alapján rekultiválni kellene a zagytározó falu felé eső részét, süket fülekre talált. A Jobbik évek óta hangoztatja, hogy a zagytározó problémáját meg kell oldani.
Mivel a térségben a nyugati szél az uralkodó széljárás, ezért a megszáradt, radioaktív, rákkeltő, nehézfémeket tartalmazó vörös iszap por formájában Ajkát és több nyugatra eső települést is elérhet, melynek egészségkárosító hatása beláthatatlan.
A Magyar Nemzeti Gárda tagjai hétfő este óta vesznek részt a kármentesítésben, természetesen civilben, hiszen a ma hatályos „törvény” 150.000 Ft büntetést ró ki azokra, akik saját testi épségüket veszélyeztetve, saját költségükön segítenek embertársaikon – tájékoztatta szerkesztőségünket Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő, hozzátéve: a Jobbik követeli a személyi felelősség megállapítását, a felelősök azonnali előzetes letartóztatásba helyezését, valamint azt, hogy azok a helyi politikusok, akik részt vettek a lakosság félretájékoztatásában, s így nem méltók a helyi közösségek képviseletére, azonnal adják vissza mandátumukat.
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready