Elégedetlen szülők, diákok, pedagógusok, kiegészülve a helyi Jobbik- és Vármegye-tagokkal, rendhagyó tiltakozást szerveztek az iskolabezárások és összevonások ellen Kistarcsán.
Barcsa-Turner Gábor (HVIM), a demonstráció egyik szervezője elmondta, hogy a megmozdulásra igény volt, mert a két iskola képviselői, szülők, pedagógusok, idősebb diákok keresték meg őt és a helyi jobbikosokat, hogy tegyenek végre valamit az ellen, hogy az iskolájukat bezárják, összevonják, és még csak nem is tájékoztatják őket erről.
Mivel az ünnepséget nem akartuk tönkretenni, ezért azt a módját választottuk a tüntetésnek, hogy beülünk a helyi kultúrházba, és amikor Solymosi Sándor, a város polgármestere mondja el beszédét, akkor kivonulunk, közben transzparenseket tartunk a magasba - mondta el Barcsa-Turner.
A 200-300 fős kultúrháznak több mint a fele kiürült, gyakorlatilag csak a fellépők és a be nem avatottak maradtak a helyükön.


Nem ez volt az egyetlen egy tiltakozás a gimnázium bezárása ellen az ünnepségen. Miután visszatértek a tiltakozók, és helyet foglaltak, kezdődött a gimnázium előadása, amelynek a végén képeket és adatokat vetítettek az iskoláról: alapító okiratot, számokat, hogy hány diák végzett ott és honnan. A műsor az iskola bezárása tényének közlésével zárult, szívszorító módon. Az előadást a jelenlévők felállva, tapssal jutalmazták, többen megjegyzéseket is kiáltottak Solymosi Sándor felé, aki rezzenéstelen arccal ülte végig a számára nem túl kellemes megemlékezést.
A tiltakozók "Ez még csak a kezdet" feliratú transzparenséből ítélve lesznek még érdekes dolgok Kistarcsán.
(SzKR nyomán)