Zentai Plajner Zsolt
Mint ismeretes a red-help.net, igencsak baloldalinak nevezhető internetes portálon, több helyen is tiltott önkényuralmi jelkép, azaz ötágú vörös csillag volt látható, ezeket azóta már eltávolították - számol be az ügy újabb fordulatáról Zentai Plajner Zsolt, a Jobbik megyei önkormányzati képviselője, alább a Kuruc.infónak írt beszámolójának folytatása.
A szentendrei rendőrkapitányságon feljelentésemkor rögzítették a tényt, mely szerint az oldalon valóban vörös csillagok láthatók. Majd a nyomozást megszüntették, mivel a nyomozást végző rendőr szerint az ott látható tárgy sem alakjában sem pedig színében nem emlékeztet a tiltott önkényuralmi jelképre.
Természetesen panasszal éltem és az ügyészséghez fordultam. Kértem a nyomozás lefolytatását, illetve kértem, hogy a nyomozást lezáró (mondhatni megtagadó) rendőr felelősségre vonását.
Innen kétfelé ágazott a történet
A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség szerint nem követett el bűnpártolást, hivatali hatalommal való visszaélést, kötelességmulasztást a rendőr, hiszen véleményük szerint nem történt bűncselekmény. Ezt ugyan nem tudom mire alapozzák, hiszen az alap ügyet nem is vizsgálták!
A másik szál a Szentendrei Városi Ügyészi Hivatalhoz vezetett. Itt végre úgy ítélték meg, hogy az eredeti ügy mégis csak bűnügy, ezért azt áthelyezték a területileg illetékes Debreceni Városi Ügyészséghez.
A városi ügyészség pedig helyt adott a panaszomnak, és a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozást megszüntető határozatát hatályon  kívül helyezte, egyidejűleg a nyomozás folytatását rendelte el, 2011. szeptember 19. nyomozási határidővel.
Továbbá kimondta, hogy: 
„A nyomozati iratokat és a panaszt megvizsgálva megállapítottam, hogy a nyomozó hatóság nyomozást megszüntető határozata megalapozatlan és az iratok tartalmával is ellentétes. A feljelentés megtételekor ugyanis mind a feljelentő, mind az azt felvevő rendőr százados a honlap megtekintésével megállapították, hogy a honlap címsorában ötágú vörös csillagot ábrázoló ikon került elhelyezésre, melyet ekkor - igaz fekete-­fehérben - ki is nyomtattak. A honlapon alkalmazott ikont a feljelentő panaszához csatolt mellékletben is részletesen elemzi, mely kétségtelenül magában hordozza a tilalmazott önkényuralmi jelkép jellegzetességeit, azzal mind formájában, mind színében megegyezik. Emellett a beszerzett adatokból www.red-help.net honlap tartalmát tekintve a kommunista ideológiától egyáltalán nem tekinthető idegennek, így a nyomozás megszüntető határozat ezen megállapítása sem megalapozott. 
Mindezek alapján a rendelkező részben foglaltak alapján a nyomozást megszüntető határozatott a bejelentett panasz alapján hatályon kívül helyeztem, és tekintettel arra, hogy az elkövető felkutatására az eddig folyamatban volt nyomozás során nem került sor, ezért a nyomozás folytatását rendeltem el."
Az ügy jelenleg itt tart, de ígérem, hogy lesz folytatása. Hiszen ha a nyomozás kideríti a tettes kilétét, és remélhetőleg a bíróság el is ítéli, abban az esetben azt fogom meg kérdezni, hogy a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség miért nem járt el  a vörös csillagot fel nem ismerő rendőrrel szemben megfogalmazott  bűnpártolás, hivatali hatalommal való visszaélés, kötelességmulasztás címén tett panasz kapcsán.
Zentai Plajner Zsolt
megyei önk. képviselő
(Kuruc.info)