A Magyar Sziget szombati Sajtóklubjában Toroczkai László jobbikos önkormányzati képviselő, Pörzse Sándor és Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselők elemezték az aktuális politikai helyzetet.
"Ott basztuk el 56-ban, hogy az ávósokkal együtt nem kötöttük fel a gyerekeiket is, mert tessék, ma ennek isszuk a levét. Ha újra akasztgatunk, nem szabad még egyszer elkövetni ezt a hibát. Nem szép dolog egy ötéves gyerek felakasztva, de nem kell odanézni."(Spiclicat, 2008. május 1., Szeged)A Norvégiában történt mészárlás kapcsán Toroczkai leszögezte: nem árt tudni, hogy Breivik a norvég munkáspárt ifjúsági táborának résztvevőire nyitott tüzet Utoya szigetén. A jobbikos képviselő szerint a tragédiáért a norvég politikai elitet terheli a felelősség, és bár a maga részéről elítéli a történteket, nem fog virágot vinni a sírjukra. „Tudom, hogy ez most nagyon antihumánusan hangzik, de ilyen vagyok” – tette hozzá Toroczkai, majd saját köreikről kezdett beszélni: „Vajon itt, a Magyar Szigeten hányszor hallottuk egymás szájából, hogy agyonlőném Kalasnyikovval, mondjuk a Gyurcsányt. Ki nem mondta legalább egyszer? Kinek a száját nem hagyta el ilyesmi, hogy agyonlőném ezt a rohadt Gyurcsányt, vagy mostanában Orbán Viktort? Szinte mindenki mondta, valljuk be őszintén. És most a The Sun, meg a Népszabadság, meg nem tudom, hogy kiknek a munkatársai, akik itt lapulnak közöttünk és rögzítik, nekik is mondom, nyugodtan adják le, vállalom: én is nagyon sokszor mondtam, hogy agyonlőném Gyurcsány Ferencet”
Toroczkai azt is kijelentette, „még nagyobb szívességet tettünk volna a magyarságnak, ha tizenéves korában, a KISZ-táborban lőttük volna agyon” a korábbi miniszterelnököt. A közönség tapssal jutalmazta az előadót.
(ATV nyomán)