Alább Gilad Atzmon, a MiddleEast.org csoporthoz tartozó Veteran's Today című lap publicistájának a norvégiai mészárlással kapcsolatos, július 24-én megjelent gondolatainak magyar nyelvű fordítását olvashatják.

Pillanatkép az Utoya-szigeten tartott táborból,
a lövöldözés előtt egy nappal
A norvégiai mészárlás válasz volt a: „bojkottálj, vond vissza befektetéseid és szankcionálj” Izrael elleni felszólításra? 
Tegnap este tudtam meg egy izraeli internetes online lapról, hogy két nappal az Utoya-szigeten történt mészárlás előtt az AUF (a Norvég Munkáspárt ifjúsági mozgalma) vezetője, Eskil Pedersen interjút adott a Dagbladetnek, Norvégia második legnagyobb példányszámú bulvárlapjának, melyben véleményt nyilvánított Izraelről.
Az interjú folyamán Pedersen kijelentette, „hiszi, hogy eljött az idő az Izrael elleni drasztikusabb intézkedésekre és szeretné, ha a külügyminiszter gazdasági bojkottot vezetne be az ország ellen.”
Pedersen azzal folytatta, hogy „A békefolyamat nem vezet sehova és noha az egész világ elvárja Izraeltől az alkalmazkodást, nem teszi ezt. Mi, munkáspárti ifjak, norvég részről unilaterális (egyoldalú) gazdasági embargót kezdünk Izrael ellen. Az AUF munkáspárti ifjúsági mozgalom odaadó támogatója volt a „Bojkottáld Izraelt” kampánynak. A Dagbladet arról számol be, hogy „Az AUF régóta támogatja Izrael nemzetközi bojkottját, de  a legutóbbi kongresszuson hozott döntés megköveteli, hogy Norvégia unilaterális gazdasági embargót vezessen be az ország ellen, ami a korábbinál szigorúbb kell, hogy kegyen.”
„Elismerem, hogy ez drasztikus intézkedés” – mondta Pedersen –, „de úgy gondolom, egyértelművé teszi az üzenetet, hogy egész egyszerűen elegünk van Izrael viselkedéséből.”
Tegnap azt is megtudtuk, hogy a tömeggyilkos Anders Behring Breivik nyíltan lelkesedett Izrael iránt. Egy sor internetes forrás szerint Behring Breivik rendszeresen megjegyzéseket  küldött több, norvég internetes lapnak, nevezetesen a document.no-nak, melyet Hans Rustad, korábban baloldali újságíró működtet. Hans Rustad zsidó, szélsőségesen cionista és az iszlámosodás, az erőszak és más, véleménye szerint mozlim bevándorlással kapcsolatos problémák veszélyére figyelmeztet. 
A hírhedt, angliai, iszlámofób Harry’s Place és más zsidó, véresszájú cionista blogokon kívül, a köztünk nyílt szemmel járók egyre inkább tudatában vannak a jeruzsálemista internetes lapok fokozottan átható trendjének, melyek – láthatólag –, szeretik „a nyugati kultúra megőrzése érdekében való összefogás” és „ a demokratikus értékekért való kiállás” benyomását kelteni.
(A „jeruzsálemista” jelzővel a cikkíró az ószövetségi, talmudista, keresztény-cionista, ill. cionista dogmára utal, miszerint Jeruzsálem lesz a zsidók által uralt világ központja – a fordító megjegyzése)
Egyértelmű okok miatt, ezek a blogoldalak csaknem kizárólagosan az „iszlámproblémára”, a „muzulmán bevándorlókra”, „aggodalmat okozó és haladásellenes” közösségekre és politikára koncentrálnak, míg ugyanakkor megállás nélkül, könyörtelenül és erőszakosan a cionista propaganda programját sulykolják. Érdekes módon más emigránsokat rutinszerűen „ártatlannak” vagy „a társadalomhoz pozitív módon hozzájárulónak” festenek le ezeken a blogoldalakon. Azt nem fogod látni egyhamar, hogy Hans Rustad vagy Harry’s Place kritizálja bármelyik zsidó lobbit, Lord Levy vagy az orosz oligarchák katasztrofális befolyását a „nyugati kultúrára” vagy a ”demokratikus értékekre”.
Gordon Duff írta tegnap a „Veterans Today”-ben (http://www.veteranstoday.com), hogy „az autós robbantás egy kémügynökség munkájára emlékeztet. Senki más nem csinál hasonló dolgokat.”  
Valóban teljesen egyértelmű, hogy egy ilyen hatalmas autóbombát, és egy ehhez foghatóan kifinomult akciót egy laikus nem éppen hoz össze ilyen szemmel látható könnyedséggel: határozottan valamiféle szakértői ismeretet igényel és itt az a kérdés, ki tud ilyen ismeretet és ilyen hatalmas mennyiségű halálos robbanóanyagot adni?    
Jelenleg nem vagyok abban a helyzetben, hogy bizonyossággal Izraelre mutassak, ügynökeire vagy sayanimjára – a világban szétszórt és a Moszad munkáját segítő, (mondhatni: zsidó alvósejtek valamelyikére - a fordító megjegyzése) –, de ha összerakjuk az információt és minden eshetőséget számba veszünk, azt láthatjuk, hogy Anders Behring Breivik valóban egy szabbat gój lehetett.
A zsidó, világi-társadalmi kontextusban a szabbat gójnak egyszerűen az a feladta, hogy végrehajtson kisebb feladatokat, amit a zsidók nem tudnak megtenni a szabbat idején. De a cionizált valóságban, melyben tragikus módon élünk, a szabbat gój a zsidó államért öl. Sőt, akár önszántából is csinálhatja. Izrael csodálójaként, Behring Breivik láthatólag úgy kezelte nemzettestvéreit, mint ahogy az IDF – Izraeli Védelmi Erők-nek (IDF) hívják a terrorista Izrael hadseregét (a fordító) –, kezeli a palesztinokat.  
Tragikus módon Behring néhány lelkes követőre talált Izraelben, akik dicsérték a norvég ifjak ellen elkövetett tettét. A héber nyelvű cikkben, amelyik beszámolt róla, hogy az AUF-tábor palesztinpárti és támogatja az Izrael elleni bojkottkampányt, a következő, mészárlást támogató megjegyzéseket találtam: 
“Fizettek az oszlói bűnözők” 
“Ostobaság és gonosz dolog nem kívánni a halálát azoknak, akik Izrael bojkottjára hívnak fel.” 
“A Hitlerjugend-tagok, akiket megöltek Németország bombázásában, úgyszintén ártatlanok voltak. Sírjunk mindannyian a szövetségesek borzalmas és gonosz bombázása miatt… Egy rakás Izrael-gyűlölőt látunk, akik egy Izraelt gyűlölő országban, egy bojkottot hirdető konferencián gyűlnek össze… Nem oké, nem szép, valóban tragédia a családok számára és elítéljük a tettet, de sírni is miatta? Ugyan már! Mi, zsidók, nem vagyunk keresztények. A zsidó vallásban nem kötelez semmi, hogy szeressük vagy gyászoljuk az ellenséget.” 
Jelenleg a norvégiai tragédia valamennyi ténye még ismeretlen, de az üzenet mostanra sürgős és egyértelmű: a nyugati hírszerző szerveknek azonnal le kell csapniuk a köztünk levő izraeli és cionista ügynökökre és tekintetbe véve a hétvége borzalmas eseményeit, abszolút világos kell, hogy legyen, ki terjesztette a gyűlölet ezen fokát és segítette elő ezt a terrort és pontosan milyen okból.
Fordította: B. J.
(Kuruc.info)
 - „Norvégia antiszemita baloldaliak és radikális muszlimok megszállása alatt áll” (Cionista szerző tollából, egy nappal a merénylet előtt megjelent Norvégiát antiszemitizmussal vádoló cikk.)
 - Találják ki, elmondták-e az igazságot a magyar lapok a cionista merénylőről! (A magyar sajtó ferdítéseiről, hazudozásairól.)
 - A honi sajtómunkások vigyázzanak a lelkükre, különben ők is merénylővé válhatnak (Portálunk publicistájának, Alex Straussnak a jegyzete, amely az események után nem sokkal íródott és érdekes összefüggésekre is rávilágít.)
 - Norvégia – a tömeggyilkos Anders Behring Breivik antirasszista, homoszexuális és Izrael-barát (A kritikus hangvételű cikkei miatt Izrael által üldözött zsidó újságíró, Israel Shamir cikke.)