2021. szeptember 17., péntek, Zsófia, Ildikó napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:27 Vén kaleta is megnyalja a sót11:11 Ausztrália és az Egyesült Államok közösen közeledik Tajvanhoz10:50 Orbán: Magyarország az utolsó EU-ban maradók között lesz - újabb munkakörökben lehet kötelező az oltás10:32 Borostyán őrzött meg egy 99 millió évvel ezelőtt élő, utódait óvó pókot10:16 Öt év fegyházat kapott egy török sáskacsempész09:54 Újra a teljes vonalon jár az 1-es villamos09:37 Öt beteg meghalt, 479 új fertőzöttet találtak09:19 Jó, ha más biciklije kéznél van, amikor fárasztó lenne gyalogolni09:04 Visszatértek a Földre a kínai űrállomás előkészítésén dolgozó első lakók08:53 Újdonságok szeptemberre a Harcostól! (x)08:09 További nyolc hétre kizárta az ausztrálokat Új-Zéland07:50 227 millió a világ regisztrált covidosainak a száma07:33 Oroszországban három napon át parlamenti és regionális választásokat tartanak07:17 Bolsonaro oltatlanul akarja megtartani az ENSZ-közgyűlés nyitóbeszédét06:53 A főszezon után sem csökkent az utazási kedv
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Schmitt átadta az állami kitüntetéseket

Schmitt Pál köztársasági elnök átadta a legmagasabb állami kitüntetéseket pénteken a Parlamentben. Augusztus 20. alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét Horváth János parlamenti képviselő, az Országgyűlés korelnöke kapta az amerikai magyar emigrációban végzett tevékenységéért és a magyar parlamentarizmus legjobb hagyományainak megőrzéséért.
Az államfő ünnepi beszédében úgy fogalmazott: a népből csakis úgy lehet nemzet, ha sokan vannak, akik egyet gondolnak és egyet akarnak, az állami kitüntetések pedig annak bizonyítékai, hogy léteznek ilyen emberek. Mint mondta, a kitüntetetteket legkevésbé sem a díjak elnyerése mozgatja, hanem a saját hivatásukban törekszenek a legtöbbre, így egyéni sikerükkel az "egész közösség kovászává" válnak.
A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal (polgári tagozata) kitüntetést Csáky Pál felvidéki magyar politikus, a Magyar Koalíció Pártja volt elnöke, volt miniszterelnök-helyettes, Kopátsy Sándor, a közgazdaságtudomány doktora, Papp Lajos Széchenyi-díjas szívsebész, Szervátiusz Tibor Kossuth-díjas szobrászművész és Szilágyi János György Kossuth-díjas művészettörténész kapta.
Az elismerések átadásánál jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök is.
A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét (polgári tagozata) Albert Flórián labdarúgó, Arató Péter, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) rendes tagja, Bodor Miklós, az MTA külső tagja, Buda Ferenc Kossuth-díjas költő, műfordító, Fodor György teológus, Freund Tamás Széchenyi-díjas neurobiológus, Horváth József Széchenyi-díjas növényvirológus, Kahler Frigyes, a Veszprém Megyei Bíróság bírája, Nánási László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, Patkó Gyula, a műszaki tudományok kandidátusa, Préda István, az orvostudomány doktora, Rózsás János író, történész, Szépfalusy Péter Széchenyi-díjas fizikus, Szinte Gábor festőművész, Tar Pál volt nagykövet, Török József egyháztörténész, Uhrik Teodóra Kossuth-díjas táncművész, valamint Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácselnöke kapta.
Schmitt Pál a kitüntetést posztumusz adományozta Domonkos Istvánnak, az Ellenzéki Kerekasztal résztvevőjének, Romics László Széchenyi-díjas belgyógyásznak és Töttös Pálnak, a Politikai Foglyok Országos Szövetsége Tolna megyei szervezete elnökének.
(MTI)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready