Bezár!
2020. augusztus 10., hétfő, Lőrinc, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:31 Szarvacskákat visel a szemhéján egy ritka kínai háromélű teknős06:57 Még mindig rejtély, hogy mi pusztítja az elefántokat Botswanában22:59 Az Atlético Madrid két tagja megfertőződött22:38 Kioktat a szoknyás férfi - Heti progresszió (XL. rész)22:28 Erre talán senki nem számított: az exit poll szerint elsöprő győzelmet fog aratni Lukasenka21:25 Több bejrúti helyszínen segít a Debreceni Egyetem orvos- és mentőcsoportja20:56 Mindent megadnak Libanonnak az "adakozó" országok, csak hát kérnek is ezt-azt cserébe20:39 Mindenki karanténba került egy újfehértói rendezvény után19:49 Magyarországon játszhatja hazai mérkőzéseit a szerb labdarúgó-válogatott19:33 Francia turistákat öltek meg az n betűs országban19:04 Meghalt egy motoros Bükkszék közelében18:46 Árokba borult egy lengyel busz az M5-ösön - egy halott, 34 sérült18:11 Lukasenka: nyugalom, minden ellenőrzés alatt marad - nem tart a "szegény csaj" győzelmétől17:59 Több száz tálibot enged szabadon az afgán kormány17:32 A jéghegy csúcsa: 600 millió felett kasszíroz a legéhesebb végrehajtóparazita
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés ::

Nemcsak a tárgyi, az élő hulladékoktól is megtisztítja Gyöngyöspatát a közmunkaprogram

Reklám

Menekülnek a "roma családok" Gyöngyöspatáról, mert megalázónak érzik a faluban bevezetett közmunkaprogramot, amely "szakemberek" szerint valójában "rabszolgamunka", és "a helyi hatalmasságok összefogásával csak a romák ellehetetlenítéséhez vezet" - mondták el társadalomkutatók a Ma már még mélyebbre látunk címmel tartott tájékoztatón.

A sajtótájékoztató résztvevői
Ladányi János szociológus a találkozón arról értekezett, hogy Gyöngyöspatán ma már teljesen összefolyik, mi tulajdonítható a magyar állam, a helyi önkormányzat, és "mi a Jobbikkal összefonódó paramilitáris alakulatok tevékenységének. Mint az általa is aláírt, kormánynak címzett nyílt levélben olvasható: "Nyilvánvaló, hogy itt nem a munka világába visszavezető közmunkáról, hanem a gyöngyöspatai romák életének teljes ellehetetlenítését és a faluból való kiűzésüket célzó programról van szó."

Ladányi János
A közmunka jelenlegi formája szerinte csak arra alkalmas, hogy megalázza az érintetteket, ami tömeges szociális migrációhoz vezet, egy Gyöngyöspatán forgatott dokumentumfilm szerint ugyanis a helyi cigány közmunkások nem megfelelő higiénés körülmények között, nem biztonságos munkafeltételek mellett, használhatatlan szerszámokkal végzik a minimálbérnél kevesebb fizetésért a kemény fizikai munkát igénylő bozótirtást.
A jelen lévő ifjabb Farkas János, a Gyöngyöspatai Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetője elmondta, már mintegy 10 család, több mint 40 fő elköltözött a faluból, és ez a szám feltehetően növekedni is fog.

Jobbról ifj. Farkas János
Szuhay Péter néprajzkutató szerint a "tartósan munkanélküli cigányok lakóhelyükről történő elmozdításának kísérlete" a kétezres évek végén, Monokon kezdődött, ahol a polgármester kizárólag munka fejében volt hajlandó kifizetni a szociális segélyeket a rászorulóknak.

Szuhay Péter
A "kirekesztő hangulatkeltés" Edelényben folytatódott, ahol a városvezető nyíltan beszélt arról, hogy a retkek purdéik szándékos megkárosításával próbálnak magasabb összegű családi pótlékhoz jutni. A sor az érpataki modellel folytatódott, és jutott el idén Gyöngyöspatára.
(HVG - Stop nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready