Omán Szultánságának vagyonkezelője, a State General Reserve Fund (SGRF) megvásárolta a Gresham Palace Hotelt a Gresco Zrt-től - közölte a Turizmus Panoráma Bulletin. A Four Seasons Hotels and Resorts a belvárosi szálloda üzemeltetője marad, a tulajdonosváltás nem érinti a szálloda üzletmenetét.
Az ötcsillagos szálloda továbbra is a Four Seasons Hotels and Resort 85 szállodájából álló portfoliójának részét képezi - írja a Turizmus Panoráma Bulletin.
A 179 szobás hotel 2004-ben nyitotta meg kapuit az 1906-ban épült ikonikus szecessziós épületben, a budapesti Roosevelt (immár Széchenyi) téren. Megnyitása óta a szálloda közel 40 nemzetközi elismerést szerzett olyan vezető magazinoktól, mint a Condé Nast Traveler, a Forbes vagy a Gallivanter.
“A szálloda tulajdonosváltása a hosszú távú befektetések iránt elkötelezett SGFR bizalmát mutatja a budapesti szállodapiacban és kimondottan pozitív fejlemény mind a hotel, mind a törzsvendégek és a személyzet számára” – kommentálta a hírt Antoine Corinthios, a Four Seasons Hotels and Resorts európia, közel-keleti és afrikai elnöke.
(HVG)