Horváth Zsolt
Horváth Zsolt fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlésnek a parlament mentelmi bizottsága.
Az ügy közvádas – tájékoztatta Rubovszky György, a testület kereszténydemokrata elnöke kedden az újságírókat a bizottság ülése után. A bizottsági elnök nyilatkozata szerint Horváth Zsolt esetében egyhangú döntés született, mentelmi jogát zugírászat miatt, közvádas ügyben kérte ki az legfőbb ügyész.
Horváth Zsolt a mentelmi bizottsághoz eljuttatott nyilatkozatában azt állította, hogy az ügyészség által megfogalmazott vád ténybeli tévedéseket tartalmaz, ő ilyen cselekményt nem követett el. Ezért kérte a bizottságot, hogy mentelmi jogát függesszék fel, így minél előbb kiderülhet az igazság. A parlament pénteken dönt a mentelmi jog felfüggesztéséről.
Horváth egy korábbi (2009-es) esete: pucér nőt kukkolt a Parlamentben
Egy meztelen nő pózolt hétfőn a parlamenti ülés alatt Horváth Zsolt, a Fidesz veszprémi képviselője laptopján. Sőt amint lejjebb görgette a honlapot, egy félmeztelen férfi fotóját is látni lehetett.



A Blikk rákérdezett a képviselőnél, miért nézegetett munkaidőben a szolgálati laptopján olyan oldalakat, ahol pucér nőket mutogatnak.
- Meztelen nő? - kérdezett vissza elcsodálkozva Horváth Zsolt. - Veszprémi lévén, egy megyei oldalt szoktam olvasni, azon belül is a fórumokat. Innen tudom, hogy mi a véleményük rólam a választóknak. Itt néha szerepelnek bájaikat mutogató nők is. Ez a látvány amúgy csak élőben érdekel - magyarázta a nős, egygyermekes apuka.
(MTI - Vehír - Blikk nyomán)