A kormány melletti szolidaritási felvonulást és "nagygyűlést" szervez szombatra három fantomszervezet (valójában a MIÉP utolsó mohikánjai) Szegedre. A rendezvény főszónoka Csurka István lesz - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján az egyik szervező, a Csurka elnökölte Magyar Megmaradás Közössége nevében Kovács László, a MIÉP alelnöke, aki Lázár János csicskájaként a Fidesz színében lett önkormányzati képviselő Hódmezővásárhelyen.
A "nagygyűlés" célja az ország függetlenségének védelme, az alkotmány és a kormány intézkedései melletti kiállás - mondta a szervező. A rendezvényt a Magyar Megmaradás Közössége, a Polgári Körök és a Gondolkodó Szegedi Magyarok Közössége szervezik a dél-alföldi város központjába.
Csurka Istvánnal kapcsolatban egy szegedi fideszes politikus a Délmagyarnak úgy fogalmazott: nem biztos, hogy jó választás, mert szalonképtelennek számít az Európai Unióban. Ezt a véleményt a lap tolmácsolta Kovács Lászlónak is, aki ezt fel sem fogva, őrült szerelmesként közölte: Csurka csak „a szocialista, liberális beállítottságú és anarchista média- és filozófiai körök számára" lehet szalonképtelen, pedig az „egyik legnagyobb magyar és európai gondolkodó, filozófus, elemző és drámaíró". Közölte: Csurka nem mint a MIÉP, hanem mint a Magyar Megmaradás Közösségének elnökeként, illetve „civil magyar keresztény gondolkodóként" mond majd beszédet.
(MTI, Délmagyar nyomán)
Kapcsolódó: