Az ellenzéki politikus továbbra is tartja azt az álláspontját, hogy Magyarországon és világszerte is él és virágzik az "izraeli etnobiznisz".
Gyöngyösi Márton továbbra is vállalja a The Jewish Cronicle folyóiratnak tett kijelentéseit, amelyeket szerinte a The Jerusalem Post manipulálva idézett és amelyeket vasárnap közleményben ítélt el a magyar Külügyminisztérium (KüM) és a KDNP is - jelentette ki a jobbikos országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.
Gyöngyösi Mártont, a Jobbik külpolitikai szóvivőjét, az Országgyűlés külügyi bizottságának jobbikos alelnökét a The Jerusalem Post úgy idézte, mint aki a The Jewish Chronicle című folyóiratnak nyilatkozott, megkérdőjelezve a holokauszt magyar áldozatairól szóló ismert számokat, egy náci rendszerhez hasonlítva Izraelt és pártja támogatásáról biztosítva Iránt.
Az ellenzéki politikus hétfőn hangsúlyozta: továbbra is tartja azt az álláspontját, hogy Magyarországon és világszerte is él és virágzik az "izraeli etnobiznisz", amely a holokauszt áldozatait használja fel. A holokauszt magyar áldozatainak számáról vita van; hogy Izrael "agresszor, gyarmattartó állam, amely faji megkülönböztetést folytat és agitál jelenleg is Irán ellen" a harmadik világháború kitörését is kockáztatva; illetve hogy Irán egy békés ország.
Gyöngyösi Márton szerint a The Jerusalem Postban megjelent cikkben manipulálták a The Jewish Chronicle-nek adott nyilatkozatának mondatait. Az ellenzéki politikus a KDNP-nek az ügyben kiadott közleményét "önmagában nem tartja kommentárra érdemesnek", azt ugyanakkor felháborítónak tartja, hogy a Külügyminisztérium közintézmény létére sajtócikkek alapján nyilvánított véleményt és határolódott el.
Szerinte a tárca "szakmai amatörizmusát" mutatja, hogy sem a Jobbikot, sem pedig őt magát nem keresték meg, mielőtt reagáltak volna - tette hozzá Gyöngyösi Márton.
(MTI)