2012. május 1-jéig kell összegyűlnie 50 ezer aláírásnak ahhoz, hogy az Országgyűlés érdemben tárgyaljon a családon belüli erőszak önálló bűncselekményként történő beemeléséről a Büntető Törvénykönyvbe, így mindössze 9 napjuk maradt a kezdeményezőknek (Halász Pálma és az Élet-Érték Alapítvány) a szint teljesítéséhez, hiszen a hétvége és az ünnepnap miatt már a megelőző hét végén át kell adniuk az íveket. Halász Pálma, a népi kezdeményezés elindítója biztos abban, hogy jó véghajrával megugorják a szintet.

Halász Pálma, az aláírásgyűjtés kezdeményezője átveszi Vona Gábor pártelnök-frakcióvezetőtől és Gaudi-Nagy Tamástól a Jobbik-frakció tagjainak támogató aláírásával ellátott aláírásgyűjtő íveket
Sokat lendíthet ezen, hogy hétfőn az Országházban április 16-án Jobbik országgyűlési képviselői aláírásukkal támogatták a családon belüli erőszak visszaszorítását, felszámolását célzó kezdeményezést. A családon belüli erőszak elleni jogi küzdelem Morvai Krisztina EP-képviselő és köztársasági elnök-jelölt munkássága révén nyert teret hazánkban: a Terror a családban című könyve alapmű, számos publikációja és jogszabály-koncepciója (pl. a távoltartás intézménye) pedig megkerülhetetlen módon megalapozta és meghatározta ezen tragikus és káros jelenség elleni állami fellépés irányát.
Az olaszokon, az észteken és rajtunk, magyarokon kívül minden más európai ország megalkotta már (legutóbb éppen Románia) a saját vonatkozó törvényeit, noha idehaza például minden ötödik nő érintett, hetente pedig egy halálos áldozat is van. Halász Pálma szerint nem puszta jogi kérdésről van szó, hanem emberéletekről, ráadásul egy szenvedő alany nyolc-tíz évig jár bíróságra ma az ilyen ügyekben, amibe lelkileg tönkremegy, teljesen ellehetetlenül. Az ilyen „családi háborúba” keveredett gyermek helyzetébe pedig nem is nagyon kell belegondolnunk: vajon milyen jövője lesz? – tette fel költői kérdést. Elmondta azt is, hogy az új Btk. megalkotása kapcsán a civil szervezetek bevonásával zajló kodifikációs egyeztetésbe mindenképpen szeretné, ha bevonnák a téma legtekintélyesebb hazai szakértőjét, Morvai Krisztinát, hogy a családon belüli erőszak drasztikus visszaszorítását hatékonyan szolgáló megfogalmazást kapjon az elfogadandó új büntető törvénykönyvi tényállás.
(Kuruc.info)
Frissítés: Aki segíteni szeretne az aláírásgyűjtésben, ide kattintva töltheti le az íveket, ezeket kitöltés után itt adhatják le: Halász Pálma, 1583 Budapest, Pf.: 11.