Nem adja vissza országgyűlési képviselői mandátumát a Jobbikból kizárt képviselő, hanem függetlenként folytatja a munkáját. Ezt Endrésik Zsolt nyilatkozta az MTI-nek kedden.
Endrésik Zsolt április 26-án azt mondta, hogy a Jobbiknak tett esküje szerint az elnökség kétharmados döntése esetén vissza fogja adni a mandátumát, de úgy fogalmazott: "akkor azt gondolta, hogy harcostársakkal van körbevéve, de változtak az idők, és lehet, hogy nem én váltam alkalmatlanná képviselőnek, hanem az elnökség vált alkalmatlanná arra, hogy elnökségként működjön."
A volt jobbikos képviselő kedden megerősítette: az esküjével ellentétben nem mond le a mandátumáról, mert "az elnökség döntését nem ismeri el", és a munkáját folytatja független képviselőként - adja hírül az MTI.
Íme az esküje, melyet megszegett, s melyben nincs szó arról, hogy mikor mit gondol, mikor milyen véleménye van az elnökségről, illetve "elismeri-e" annak döntését, vagy sem. Arra tett esküt, mindentől függetlenül, hogy "Amennyiben szent ügyünk képviseletére a Jobbik Országos Elnökségének kétharmados döntése szerint alkalmatlanná válok, úgy képviselői mandátumomat azonnal visszaadom".