2018. október 17., szerda, Hedvig napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:12 Nyilvános adatbázis készült az egykori állampártok funkcionáriusairól19:47 EPP: eddig senki sem kezdeményezte a Fidesz kizárását19:05 Gaudiék a CÖF rendezvényén értekeznek a "civilitikáról"18:23 A Fidesz távozásra szólította fel az LMP "nagy leleplezőjét"17:46 Megint a rabbiknak lett igazuk: zsidó nő nem lehet céda - de ha mégis az, akkor biztosan nem zsidó17:20 Nem terrortámadás, "csak" gyilkolászás volt a krími iskolában17:07 Ismét üzemel a Déli pályaudvar16:25 Drograzzia volt a Hős utcában, 29 erőforrást vittek el15:40 A futóbajnok elmesélte, hogyan próbálta megerőszakolni támadója15:32 Közigazgatási leépítés: novemberben jönnek a kirúgások15:18 Ha egy arab robbantani akar Kölnben, és azt ordítozza, hogy az Iszlám Állam tagja, akkor nem biztos a terrorista háttér, vizsgálódni kell14:33 Fejbe lövette férjét - 16 évvel ezelőtti bérgyilkosság végére kerülhet pont14:13 Bauer-módszerrel kínozták a szaúdi ellenzéki újságírót, majd élve darabolták fel14:05 Szervezett bűnözéssel gyanúsítanak egy fideszes képviselőt, felfüggesztenék Simonka mentelmi jogát13:37 Október végéig lehet fizetni a régi ezresekkel
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Novák Előd - BRFK: 5-0

Hatályában fenntartotta szerdai döntésével a Kúria azt a felülvizsgálati kérelemmel megtámadott jogerős ítéletet, amely kimondta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság megsértette Novák Előd jelenlegi jobbikos országgyűlési képviselő emberi méltóságát 2008 áprilisában, egy előállítás során.
Az ítélet ellen nincs helye további jogorvoslatnak. A jogerős ítélet ellen a rendőrség nyújtott be felülvizsgálati kérelmet.
Mészáros Mátyás, az ügyben eljáró tanács elnöke az ítélet indokolásában azt mondta, a jogerős ítélet helyesen állapította meg, hogy az alperes megsértette a felperes emberi méltóságát. A jogerős ítélet ezt amiatt állapította meg, mert egyrészt olyan zárkában tartották fogva a felperest másokkal, ahol nem volt megfelelő a szellőzés, másrészt kérése ellenére nem értesítették fogva tartásáról a hozzátartozóját, valamint kérése ellenére nem adtak neki élelmet.
Mészáros Mátyás közölte, nem tudták elfogadni a rendőrségnek azt a védekezését, amely a fogvatartottak nagy számával magyarázta, hogy más körülményeket nem tudtak biztosítani. "Azokat az emberi méltóságot nem sértő fogdai körülményeket, amelyeket őrizetesekre vonatkozóan a jogszabály előír, az alperesnek minden körülmények között biztosítania kell" - jelentette ki.
A jogerős ítélet helyesen jutott arra a következtetésre, hogy az alperes nemcsak jogellenes, hanem felróható magatartást is tanúsított, amely a kárfelelősségét megalapozta - mondta Mészáros Mátyás.
Az ítélet kihirdetése előtt ismertették, hogy Novák Elődöt egy tüntetést követően állították elő, és mint azt a jogerős ítélet megállapította, 2008. április 11-én este kilenc órától másnap hajnali három óráig tartó fogva tartása során a megfelelő körülményeket nem biztosították számára.
A 2011. szeptember 22-én született jogerős ítélettel kötelezték az alperest kétszázezer forint megfizetésére.
Az ügyvédi képviseletet dr. Gyurta Tibor, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnökségi tagja látta el.
Novák Elődről 2006 ősze óta öt különböző ügyben állapította meg bíróság jogerősen, hogy törvénytelenül állították elő. Ebben az esetben is felmentették, és a kártérítés felét most is jótékony célra ajánlja fel. Több esetben nem is perelt jóvátételért, pedig megtehette volna, pl. a 2007. október 26-ai, a Kuruc.info által szervezett, Erzsébet hídi blokád elején történt, szabálytalan előállítását ugyanis polgári engedetlensége szülte, így nem érezte etikusnak a szabályos előállításra képtelen rendőrök eljárását perelni.
(MTI - Kuruc.info)


Hozzászólások ( hozzászólás)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready