Bezár!
 
2018. október 23., kedd, Gyöngyvér, Koppány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:38 Vörös csillagos tányérsapkában érzi jól magát Orbánék "ünnepi szabadságkoncertjének" fellépője10:56 NJSZ: a 2006. őszi Kossuth téri jogsértettek megkapták a jóvátételt, de a felelősök továbbra is büntetlenek10:31 Robbanószerkezettel riogatták Soros cselédjeit, a vén zsidó otthon sem volt10:27 Női és férfi újdonságok a Harcostól (x)10:12 Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt10:06 A CIA igazgatója Törökországba utazott09:20 Polgármester, regionális igazgató, megyei sajtófőnök, volt IT-alelnök a legújabb jobbikos távozók között08:51 Hosszú idő után visszatérhet az eső08:10 Megkapják a románórákért járó túlórapénzt az erdélyi magyar tanítók07:55 A zsidó rémuralom és a szovjet megszállás elleni bátor és tiszta harcunk tölt ma el újult erővel07:44 Amikor elkezdődik a fűtési szezon Borsodban...07:29 Két Gellért-hegynyi élelmiszert dobunk a szemétbe évente06:57 Még a héten demilitarizálják Panmindzson környékét22:03 Moszkva: mocskos manipuláció volt a Macedónia nevéről szóló alkotmánymódosító szavazás21:42 Magyarország legolvasottab weboldalai közt a Kuruc.info - napi közel 100 ezres látogatottság
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Holokamu ::

Mai abszurd: "náci eszméktől" rettegnek a bolsevik emlékmű árnyékában Pásztón

Reklám

A "holokauszt áldozataira" emlékeztek a zsidó hitközség tagjai, továbbá a környékről és távolabbról érkezett vendégek hétvégén a pásztói zsidó temetőben. A megemlékezésen a város polgármestere, az MDF és a Fidesz-KDNP jelöltjeként is a kommunista emlékmű eltávolításával kampányoló - jelenleg független - polgármester, Sisák Imre is tiszteletét tette.
– Nem mehetünk el amellett, hogy az elmúlt hónapokban sajnálatos módon megszaporodtak az antiszemita megnyilvánulások. Ez sokunkban fájdalmas emlékeket ébreszt. Kiben félelmet, kiben aggodalmat, dühöt, de valamilyen módon mindenkit megérint. A zsidó hitközség vezetői, így én is, újra és újra kiállunk a nyilvánosság elé, és sürgetjük a felelősségre vonást – hangsúlyozta Radnóti Zoltán rabbi.
– Egyértelművé kell tennünk, nem csak nekünk, zsidó embereknek, hanem minden józan gondolkodású embernek, hogy nem szabad eltűrni a zsidó közösség elleni támadást, vagy bármilyen kisebbség elleni támadást. Mint rabbi tudom és hiszem, hogy az ilyen megszólalások és támadások ellen az egyik legjobb hagyomány egy összetartó közösség. Közös felelősségünk: erővel, büszkeséggel és méltósággal közösen fellépni a körülöttünk terjedő eszmékkel szemben - tette hozzá, minden bizonnyal a kommunizmusra gondolva, hiszen Pásztón még ma is áll a megszálló szovjet horda emlékműve.
(Kuruc.info)


Hozzászólások ( hozzászólás)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready