Horn Gyula-ösztöndíjat és gyakornoki programot alapítottak a szocialisták - közölte az MSZP az MTI-vel, idézve Mesterházy Attila bejelentését, amelyet a volt kormányfő 80. születésnapja alkalmából tartott csütörtöki ünnepségen tett a pártelnök.
A Táncsics Alapítvány és a zsidó Suchman Tamás - aki a Horn-kormányban privatizációért felelős tárca nélküli, majd rövid ideig ipari miniszter volt - által szervezett rendezvényen Mesterházy Attila mellett beszédet mondott Kósáné Kovács Magda volt európai parlamenti képviselő, egykori munkaügyi miniszter, Kovács László volt pártelnök, Földes György, a Politikatörténeti Intézet vezetője és Tóth József, a XIII. kerület szocialista polgármestere.
Üzenetet küldött továbbá Martin Schulz, az EP elnöke, s videoüzenetben méltatta Horn Gyula "nemzetközi érdemeit" mások mellett Helmut Schmidt volt német kancellár, Helmut Kohl egykori nyugatnémet kancellár, valamint osztrák és német külügyminiszterek is; az ünnepséget Horn Gyula lánya, Anna szavai zárták - írta közleményében a szocialista párt.
(MTI nyomán)