Kell egy vezér címmel január 12-én a devizahitelesek legmarkánsabb és legeredményesebb képviselője, Kásler Árpád, a BAÉSZ elnöke felhívást tett közzé a honlapján. Ebben a az általa alapított Rendszerváltó Mozgalomhoz való csatlakozásra szólított fel. Egy újabb mozgalom, párt, egy újabb önjelölt vezető?

Rosszul hangzik, de valóban önjelölt-e, és ha igen, a magyarság több mint két évtizedes demokráciával sújtott, bénult állapotában ez meglepő? Azt hiszem, ha valaki komolyan, következetesen megpróbált tenni már valamit a valódi demokrácia, az igazság, a rend érvényesítése és a törvények betartása érdekében, nem lepődik meg ezen.
A feladat megteremti a vezetőt is. Vajon Kásler Árpád hiteles, karizmatikus vezető, vagy ő is egy jól álcázott küldött ember, esetleg csak az egója hízott meg túlságosan? Mindenki döntse el saját maga.
Egy Kossuth Rádióban hallott riportból számomra rendkívül szimpatikus, határozott, de szerény, mélységes igazságérzettel rendelkező egyéniség képe rajzolódott ki. A dévai születésű mérnök már kisiskolás korában harcba szállt az igazságtalanság ellen. Egy osztálytársával szövetkezve sósavval kívánták erőteljesebb növekedésre ösztönözni a Ceaucescu dicsőítésére ültetett fát. Szerencsére a sósavas üveg az iskolában eltört, így a biztos lebukástól és a súlyos megtorlástól megmenekült. Persze mindenki azt mond, amit akar, ki is színezheti a dolgokat, de tény, hogy most a mi rendszerváltó Árpádunk hősiesen nekiment a bankoknak. Ehhez képest Csau tényleg kisiskolás játéknak látszik!
A harcos útja bizony nem könnyű. Kásler Árpád nyilván sejtette, hogy mibe nyúl bele, de igazán csak most tudatosul benne. Családjának Dél-Amerikában kért menedékjogot. Néhány baráttal és elszánt harcostárssal, néhány ezer bizakodó, de anyagilag, lelkileg tönkrement devizahiteles támogatóval mire számíthat a nemzetközi pénzügyi maffiával szemben? Dávid és Góliát harca ez. A parittya már előkerült, mely nem más, mint a Góliát által is részben elismert igazság.
Néhány ügyvéd és elszánt sértett elég mélyre ásta magát a jog útvesztőiben, hogy végül egy pofonegyszerű dolgot felfedjen és bizonyítson. Nem lehet kölcsönszerződésnek nevezni és ennek megfelelően eljárni abban az esetben, ha a kölcsönt forintban, deviza vételi áron adják, a törlesztő részleteket pedig deviza eladási árfolyamon akarják visszafizettetni. A vételi és eladási árfolyam közötti árrést jogosan csak vétel és eladás esetén lehet alkalmazni. Szó sincs arról, hogy a bankok ténylegesen adtak volna, illetve vásároltak volna az adósoktól devizát! Porszem került a maffia gépezetébe. A Szegedi Ítélőtábla decemberben ugyanis jogerősen is kimondta egy OTP-s devizaszerődésről, hogy részben semmis!
Ez az “apróság” nem lehet véletlen, tudatos félrevezetésről beszélhetünk, ami ugye csalás, ez pedig büntetőjogi kategória. Kásler Árpád a bátor bírói döntés után decemberben közvádas feljelentést tett a Legfelsőbb Ügyészségen tizenkét hazai bank ellen. Ehhez a honlapján eddig több mint tizenkétezren csatlakoztak. Megalkuvás nélkül megy előre. Mindig lépéselőnyre törekszik az ellenséggel szemben. Január 15-én nyilvánvalóan a felhívásaira csatlakozó seregtől is remegett a lába a Kúria bíráinak, akik a jogerős ítélet felülvizsgálatát végezték. A vesztes OTP Bank ugyanis utolsó jogi lehetőségével felülvizsgálatot kért a Kúriánál. A döntés elmaradt, a felülvizsgáló állásfoglalást kért az Európai Bíróságtól. Minden szereplő tisztában van a helyzettel, a világot adósrabszolgaságban tartó pénzügyi és politikai maffia szinte korlátlan hatalmával, így az időhúzás, a felelősség áthárítás nem meglepő.
Egy héttel a Kúria döntése után január 22-én Árpád 48 órás ultimátumot ad a magyar kormánynak és a Bankszövetségnek, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek vele. Ezzel egyidejűleg felfüggeszti az BAÉSZ-tagok jogi képviseletét, a következő magyarázattal: a rendkívüli lépésre úgy hazai, mint külföldi forrásokból származó, de egybehangzó információk késztettek. Még sohasem volt szükség ennyire az emberek támogatására!”
Annak ellenére, hogy “serege” a jelentős nyomásgyakorlásra képes ötvenezres főt még meg sem közelítette, komoly fegyvertényt hajtott végre: már 26-án felkereste őt irodájában Doubravszky György, a Pénzügyi Jogok biztosa, aki vállalta a közvetítő szerepet a kormány és a Bankszövetség felé. Vajon mit tud Kásler Árpád? Még a határidő lejárata előtt nyilvánosságra hozta: “hármas forgatókönyvről szól a fáma, az ellenállástól és a „birkaság” mértékétől függne, hogy melyik lesz bevetve.
"Ha ez a felháborodási szint marad, akkor hét évre kitolnák az árfolyamrögzítést kamatmentesen. De előtte el kell távolítsanak engem, példát kell statuáljanak rajtam, teljesen hiteltelenné kell hogy tegyenek. Szó mi szó, ehhez értenek! …A második forgatókönyv szerint, ha a magyarok elégedetlensége nem szűnne, akkor a 180 Ft fixált árfolyamon fizetne mindenki, időkorlát nélkül. Harmadik eshetőség, ha ezek a rakoncátlan magyarok nem akarnak szó nélkül megdögleni, akkor a felvételkori árfolyam szerint forintosítanának úgy, hogy az eddig befizetett többletköltségek maradnának, ahol vannak jelenleg, és itt jönne a képbe a Webbank, amit az állam feltőkésít most hat milliárd forinttal. Ehhez kellene karmesternek az új pénzügyi biztos, Doubravszky. Ez úgy történne meg, hogy a delikvens adóssal aláíratnának egy nyilatkozatot, hogy további követelést az ügylettel kapcsolatban a bank és az állam felé nem támaszt, és ekkor visszaállna az eredeti törlesztő részlet. Ezzel párhuzamosan bevezetnék a magáncsőd intézményét is, hogy a gépjármű hiteleseknek is jusson valami. Így „csak” négy évig tudták kifosztani a magyarokat és őszerintük amennyire birkák vagyunk, örülni fogunk, hogy végre megmentettek… Így az elképzelés szerint mindenki jól járna. Be lenne tömve végre a magyarok pofája, a hangadók ki lennének iktatva, az MNB-él ott maradna 15 milliárd eurónyi devizatartalék, amit Matolcsy elkölthet, a pénzügyi és politikai elit elkerülné a felelősségre vonást. Aki ezekbe belemegy, azt első számú közellenségnek és hazaárulónak kell kikiáltani. Ami szóba jöhet, az a kártérítés és a büntető jogi felelősségre vonás! Erről akarok tárgyalni, de ők nem akarnak. Jól van ez így, legyen meg aminek meg kell lenni!” (Már megint azok a fránya homokszemek. Akadnak még jóérzésű emberek a hatalomban, nagyon közel a tűzhöz is, akik, ha mással nem, de legalább értékes információkkal segítik a harcot.)"
Ilyen előzmények mellett és azok után Kásler úr nemes egyszerűséggel korábban paprikajancsinak nevezte a miniszteri biztos urat, aki nyilván nem saját elhatározásból és nem túl nagy lelkesedéssel vállalta a feladatot. A találkozót hazai pályán Kásler úr uralta: "félreérthetetlenül kinyilvánítottam, hogy a tárgyalások csak tűzszünet esetén kezdődhetnek meg. Úgy szó sem lehet tárgyalásokról, hogy közben a bankok teljes arzenállal tüzelnek a védtelen lakosságra. A tárgyalásokat meg kell hogy előzze a végrehajtások és végrehajtási záradékok kiállításának szüneteltetése, valamint a fizetésekből, nyugdíjakból történő letiltások felfüggesztése. Ehhez az Országgyűlésnek törvénymódosítást kell végrehajtania, amelyet soron kívül meg tud tenni, ha akar, hiszen egy egysoros módosításról van szó.
Félreérthetetlenül a Pénzügyi Jogok Biztosának értésére adtam, hogy itt már közérdekű keresetek indítására, ilyen-olyan látszatintézkedések megtételére sem idő, sem pedig fogadókészség nincs. Minden elodázott nap egy emberéletet jelent. Jelenleg még abban a helyzetben vagyunk, igaz nagy veszteségek árán, hogy visszafordíthatóak az események. Viszont mindez könnyen átfordulhat akár néhány napon-héten belül olyan stádiumba, ahonnan már nincs visszaút.”
Minden úgy történik, mint egy hollywoodi filmben, ahol a bátor, kemény és ravasz főhős, akit a hatalom jó emberei titkon támogatnak, leiskolázza a gonosz szolgáját. Ám ez most a valóság. Mi lesz a folytatás? Sok mindenen múlik. El tudjuk-e hinni, hogy a film happy enddel végződik, vagy az igazság győzelmének a gondolatát is föladtuk már? Fölfogjuk-e végre, hogy a devizahitelezés kérdése csak egy a bankok számtalan ismert trükkje közül? Fölfogjuk-e végre, hogy kiszipolyoznak és elpusztítanak, ha hagyjuk, mert ez a rendszer alaptermészete?
Akinek csak egy százezer forintos hitelkártyája van és egy éven keresztül csak a minimumot tudja befizetni és mondjuk háromszor elcsúszik a befizetéssel, azon már egy év alatt 50-60 ezret kaszál a bank. Még az sincs? Akkor is megsarcolja bank, mert fizetését kénytelen bankon keresztül fölvenni. A pénzhatalom fölszámolását valahol el kell kezdeni érdemben. Hatékonyan és átgondoltan."
Elkezdődött egy film. Át lehet kapcsolni más csatornára, vagy lehet nézni és várni a folytatást, de jelentkezni is lehet szereplőnek a következő részekbe: www.http://kaslerarpad.hu
Könyves Kálmán
Frissítés: Alattomos, hadüzenet nélküli háború folyik – néhány kollaboráns kivételével – az egész magyar társadalom ellen. A támadók leghatékonyabb fegyverneme a banki uzsora. Az uzsorás hadosztálynak a törvényhozás szőnyegbombázása nyitott utat, és a végrehajtói hatalom egységei fedezik. A félelmetes, szinte minden ellenállást felszámoló átkaroló hadművelet végső rohamában már a kézitusa folyik. A puskacsőre csatolt bajonett a devizahitel.
Üszkös romok, elhagyott otthonok, menekülők, tébolyult, önként vállalt halál. Elfordulsz. Azt hiszed van még hátország, ahol megúszhatod, ahová nem ér el a front? Nem kell félned a bajonettől, mert nincs devizahitaled? Neked majd "csak" a puskatus jut!
Amikor még a háborúkat fényes fegyverekkel, katonák vívták szemtől szembe , a vezér a serege élén állt, és azt mondta: Előre, utánam!
Tegnap valaki kivonta a kardját a Kossuth téren. Sem a fősodratú, sem a radikális nemzeti médiában ez nem jelent meg: Kásler Árpád elindította a korábban meghirdetett „"D-Dayt”" a parlament előtt (videó itt). Aki hajlandó megmozdulni, itt az alkalom, a tüntetés folyamatos lesz. Aki még a fotelhoz ragaszkodik, az terjesztheti a hírét. Aki még tud fizetni, ne fizessen, és ne féljen, hogy ebből baja lehet, ez a leghatékonyabb módszer az uzsora ellen! Lélekben is lehet segíteni: hittel, imával, pozitív gondolatokkal!
K. K.