Olvasónk története, MTI-hír 2009-ből:
Gázfegyverrel hátba lőtt egy tizenöt éves fiút egy férfi Csertőn. A lefoglalt fegyvert jelenleg a rendőrség szakértője vizsgálja, használója hogyan és pontosan mivel töltötte meg, mert gázfegyverrel ilyen távolságból elvileg nem lehet sérülést okozni - mondta Kardos Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság főnyomozója. A meglőtt fiú hátából a Pécsi Tudományegyetem egyik klinikáján egy nyolc milliméter átmérőjű acélgolyót műtöttek ki, közvetlenül a gerince mellől.
Egy három fős társaság többször zavarta egy negyvenegy éves férfi nyugalmát, egy Csertőhöz közeli szőlőhegyen. Házához lopózva zörögtek, huhogtak, amíg a férfi el nem kergette őket. Legutóbb azonban egy durranást is hallottak a háztól menekülő gyerekek. Először azt hitték, petárda, de néhány másodperc múlva egyikük elesett és rosszul lett, hányt, társai pedig felfedezték, hogy véres a háta. A tizenöt éves fiú állapota otthon sem javult, ekkor szólt a szüleinek, akik kórházba vitték.
A csertői férfi a kihallgatásakor azt mondta, nem célzott a fiúra, a lövéssel csak el akarta ijeszteni őt és társait. A férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt folyik eljárás.
A bíróság 1 év börtönre ítélt engem 3 évre felfüggesztve. A három ingyenélő parazitát nem vonták felelősségre.
A történet röviden: ez a három cigány rendszeresen zaklatott engem. Például esténként bekiabáltak, sértegettek, kővel dobálták a lakhelyemül szolgáló pinceépület falát.
Azon a bizonyos estén berugdosták a bejárati ajtómat. Megijedtem, és elővettem a gázriasztó fegyverem, melynek a csövében "véletlenül" egy csapágygolyó volt. Ők kirohantak az éjszakába, én meg utánuk. Kint koromsötét volt. Vaktában elsütöttem a fegyvert. Utána néma csend lett.
Nagyjából egy óra múlva három rendőr érkezett, és kiabáltak, hogy jöjjek ki. Kimentem. A rendőrautó lámpáinak fényénél láttam, fegyvert fognak rám. Megbilincseltek. Akkor tudtam meg, hogy mi a helyzet: Az egyik cigány életéért épp most küzdenek az orvosok.
Summa-summárum: engem majdnem sittre vágtak, a három cigány megúszta büntetlenül. Csak kérdezem: a zaklatás, a csoportos garázdaság és a magánlaksértés mióta nem bűncselekmény Magyarországon? Vagy csak a cigányok kivételek eme tételek alól?
Köszönöm a figyelmeteket!
Tisztelettel:
Török Zsolt, Csertő