A mai magyarországi költségvetés évi több ezer milliárdot kitevő tétele a cigány „segíly”. Nemzetéért felelősen gondolkodó magyar állampolgárként úgy gondolom, hogy ennek a jelenlegi formában semmi értelme nincsen. Újratermeli több generációra prognosztizálhatóan a szellemi éjsötétséget, a nyomort, a bűnözést, a prostitúciót és a magyarellenességet.
Azok az emberek, akik e nemzet javára és dicsőségére nem hajlandók semmit sem áldozni, sem munkával, sem anyagilag, sem erkölcsileg, magyar adófizető tisztességes állampolgárok pénzéből ne kapjanak egyetlen fillért sem!
Hazánkban rengeteg hasznos, nemzetépítő program finanszírozására föl lehetne használni a szétszórt ezer milliárdokat! Például nagyon sok történelmi emlékhelyünket a tatárjárás után, vagy kisebb számban előtte emelt várunkat gyönyörűen helyre lehetne állítani, amire már vannak is követendő példák (Visegrád, Sümeg, Füzér stb.), ám ezen történelmi emlékhelyeink egykori pompájukban történő rekonstrukciójához is még további milliárdokra lenne szükség.
Fejleszteni kellene továbbá botrányos állapotban lévő közlekedési infrastruktúránkat, hiszen közútjaink, főútvonalaink botrányos állapotban vannak, Ukrajna és Románia mára már jobb helyzetben van nálunk, noha még jó tíz évvel ezelőtt is egy erdélyi vagy kárpátaljai út után – jobb esetben – műszeres futómű-beállításra kellett vinnie az embernek az autóját. Vasúti közlekedésünk – miután a MÁV-ot elvtársaink amúgy is szétrabolták – közbotrány. A gyorsvonatok, intercityk sebessége ugyanannyi, mint a Horthy-korszakban, hetven évvel ezelőtt! Csakhogy akkoriban a 120 km/óra sebesség eurokompatibilis volt. Ma már egy kicsit – például a francia TGV-vel összevetve – kínos.
A fentiek mellett még számos építő javaslatot tudnék tenni, melyekhez sok pénz szükséges. Hazánk ma ezer sebből vérzik. Nem engedhetjük meg azt a luxust magunknak, hogy ingyenélő, magyarellenes bűnözőket saját pénzünkből tartsunk el!

Lipusz Zsolt