Kedves Kurucok! Mint az általatok közzé tett híranyag is bizonyítja, a neo- ÁVH-s rohamosztagosok az elmúlt szombaton is hozták megszokott formájukat. A Szabadság téren, az egykori Újépület helyén - Batthyány Lajos mártír miniszterelnökünk rabságának, majd kivégzésének színhelye - emelt borzalmas szovjet obeliszk szomszédságában tüntető nemzeti radikálisok közé államvédelmiseink CR tartalmú könnygázgránátokat lövöldöztek. Az igazán felháborító azonban az volt, amikor a rendőrruhába öltöztetett előemberi horda a Szabadság téri református templom előterébe is könnygázt juttatott, fenyegetőleg lépve fel az istentiszteleten résztvevő nők, gyermekek és idősek ellen is.
Nos, a templom az emberi civilizáció kezdete óta asylum, menedékhely, oda világi,hatósági személy nem tehette be a lábát, s a templom oltalma alá helyezkedő személlyel szemben nem intézkedhetett, s magától értetődően lőfegyverrel nem tüzelhetett az asylum területére. Kiélezett történelmi helyzetekben, például a százéves háború idején persze előfordult, hogy elfajzott, holtrészeg zsoldosbandák fütyültek a tilalomra,  nos, ezen lényekkel kerültek azonos morális szintre szeptember 20-án az adóforintjainkból két éve bennünket terrorizálni próbáló káoszőrök.
Fellépésükkel régi bolsevik-ÁVH-s hagyományt őriznek és visznek tovább. A Rákosi-korszak szürke eminenciása, Gerő Ernő még a spanyol polgárháborúban mint Katalónia hóhéra kolostorokat, kegyhelyeket gyalázott meg elvtársaival. Hiteles tanúvallomások igazolják, hogy Gerő pribékjei apácák koporsóit ásták ki, majd az elhunytak földi maradványait levizelték. Ez az egyház és vallás, illetve a hitüket gyakorló emberek iránti olthatatlan gyűlölet, úgy tűnik, nemzedékről nemzedékre öröklődik a vörös vírustól még napjainkban is erősen fertőzött legfelső rendőri vezetésben.
Üdvözlettel, egy szebb, magyar jövőben bízva: Lipusz Zsolt