Tisztelt Szerkesztőség!
A hasábjaikon kevés figyelmet szentelnek a rajkai betelepülő problémának! Csak egy rövid cikket találtam Hazánkból hazánkba jönnek a tótok címmel.
Én tudok szlovákul, így elolvashattam és láthattam ezen a videón, hogy Rajkán a 3000 főből már talán a fele szlovák, és szlovák klubot alapítanak, mely ahhoz szükséges, hogy szlovák kisebségi önkormányzat alakuljon. Mely már tervben van.
A fenti link az ide települő szlovákok helyi napilapja. A terjeszkedés az egész környéken megy, Mosonmagyaróvár sem kivétel. Szlovákiában 520 000 magyarnak 88 éve nincs magyar kisebbségi önkormányzata, autonómiáról nem is beszélve. Ezek meg már 3-4 év után önkormányzatot szeretnének Rajkán. Mivel a magyar törvények ezt engedélyezik.
Rajka és környéke elszlovákosodása megpecsételődött, ezt tapasztalatból mondom. Áldásom rá, nyugodjon békében!
A faluban 4 szlovák ingatlaniroda kiárusítja az országot. De megjegyzem, nem a szlovákokat hibáztatom ezért, ők okosan cselekszenek a maguk szemszögéből. Az ott élő elszegényedett magyarok a jó pénz reményében árusítják ki az országot, a nemzetiségi viszonyokat 2 éven belül megváltoztatva. A pénz többet ér, mint a magyarságtudat, a haza megvédése. Ez meg a magyarországi kommunizmus agymosásának az eredménye. Minden összefügg.
Az osztrák határmente még ellenáll a Pozsonyi tőkének. De nézzetek körül Ti is: szlovák ingatlanosok: http://www.rajka.hu.eu.sk/, http://www.mreality.sk/, http://rajka.supereality.sk/, valamint egy cikk is.
Szebb jövőt. Ha van.
P.S: A videóban az is elhangzik, hogy az egyik betelepülő szlovák kislány magyar rajkai barátnője szlovákul tanul, hogy tudjanak beszélgetni, nem fordítva. A magyar alkalmazkodik a szlovákhoz. Mint mindig.