Tőkés László iskolatársamnak!
Nem is tudom, hogy milyen megszólítást használjak, mert már sem a kedves, sem a tisztelt nem illik ide!
Sajnálom, hogy még én is, a volt iskolatársad (a bátyámmal padtárs is voltál) ekkora kiábrándultsággal szántam el magam a levélírásra. Nem hittem volna, hogy református lelkész létedre beállsz a Nemzet árulói közé. Sokszor voltak kételyeim a személyeddel kapcsolatban, de mindig elhessegettem magamtól.
Emlékszem, hogy a 3-asban sokszor említve volt a Tőkés meg a Cselényi név példaképnek is felhozva, és bizony büszke is voltam, hogy egy iskolába járhattam veletek. De Cselényi László – most a Duna TV elnöke – mikor az Uránia mozi elnöke volt, csak akkor volt hajlandó bemutatni Koltay Gábor filmjét, a Velünk élő Trianont, mikor Koltay úr azt mondta, hogy ha ezt nem teszi meg,akkor elmondja Sütő Andrásnak, az apósának. Egy igaz magyar emberre nyomást kell gyakorolni?! Most pedig elutasította a Szörényi Levente által létrehozott Árpád-pajzs díjat. Szégyen és gyalázat!
És te, magyar református püspök létedre kitüntetésben részesíted Szili Katalint, beállsz az áruló Markó mögé, kirohansz, mikor Izraelt vádolják a palesztin nép mészárlásával, azzal a magyarázattal, hogy Izrael meg kell védje magát???
Az az Izrael, mely leigázta Palesztinát, és földönfutóvá tette népét???!!!
Nem vállalsz szerepet ott, ahol Vona Gábor felszólal? Ez csak mind azt jelenti, hogy te is és Cselényi is elárultátok nemzeteteket, és beálltatok a globalizációt támogatók mögé. Mennyire tiszteltelek 2004. december 4-én, mikor a kettős állampolgárság megadásáról akartad meggyőzni Gyurcsányt! Mintha nem lennél ugyanaz az ember, teljesen kicseréltek. Szomorú!
Vegyetek példát dr. Hegedűs Loránt református püspökről és fiáról, ifj. Hegedűs Loránt református lelkészről, akik nem hagyják el soha a süllyedő hajót, és bátran kiállnak a nemzet és a haza ügyei mellett! Kérdezd meg Urunkat, Istenünket, melyik lenne az általa is javasolt helytállás, mert a keskeny útról letértél a széles útra, és ez sokunknak nem tetszik már. Bizony, sokan vagyunk, akik nem hisznek bennetek, és nem tisztelnek titeket.
Szégyellem magam, hogy ti is Kolozsvár szülöttei vagytok, mint ahogy azt is, hogy Tamás Gáspár Miklós is ott látta meg a napvilágot.
Semmilyen tisztelettel:
Ballán Attila,
a volt 3-as líceum tanulója

Imádság:
Úr Jézus, aki jelen vagy a legméltóságosabb Oltáriszentségben, Te papjaidon keresztül akarod folytatni jelenlétedet közöttünk. Add, hogy szavaik mindig a te szavaid legyenek, tetteik mindig a te tetteid, életük hűségesen tükrözze a te életedet.
Hadd legyenek ők olyan emberek, akik népük nevében szólnak Istenhez, az embereknek pedig Istenről beszélnek. Ne féljenek attól, hogy szolgálniuk kell, úgy szolgálják az Egyházat és a Népüket, ahogyan arra az Egyháznak és a Népnek szüksége van. Legyenek olyan emberek, akik az örökkévalóról tesznek tanúságot korunkban, a Te lépéseiddel járva a történelem útjain, és jót téve mindenkivel. Legyenek hűségesek kötelességeikhez, végezzék buzgón hivatásukat és küldetésüket, tükrözzék fényesen identitásukat, és járja át életüket a kapott kegyelmek öröme.
Édesanyád, a boldogságos Szűz Mária közbenjárására kérlek: Ő, aki életed során ott állt melletted, álljon ott szüntelenül papjaid mellett is életük folyamán. Ámen.