Elkaptak négy (öt? hat?) embert a romagyilkosságokkal kapcsolatban. A hírek szerint öt nem romát. Sőt, bizonyos információk szerint az állítólagos elkövetőkön náci tetoválások is voltak.
 
Lehet. Lehet, hogy tényleg pár bekattant, önmagát nácinak képzelő ember követte el a gyilkosságokat. Akkor azt kell hogy mondjam, nagyon ostobán és károsan választottak célpontot.
 
De lehet egy másik változat is. Egy olyan igazi, Drazséhoz méltóbb forgatókönyvvel.
 
Pár napja Kiss Károly, a CKÖ egyik helyi vezetője kijelentette, hogy tudja, kik állnak a gyilkosságok mögött. Szerinte romák az elkövetők. Pár nap kellett volna, és talán egyéb konkrétumokat is elmond. De kinek is lenne az jó? A rasszizmussal riogató hatalomnak biztosan nem. 
 
Nosza, meg kellene előzni a bajt, kellene pár fiatal, akire passzol a náci vád. Tetoválásaik vannak! Sőt, térképek az autóban! Ugye egy profi brigád nyilván nem Google műholdas térképet nézegetne tervezéskor...
 
Egy szó mint száz: sokkal jobban megéri bevarrni pár ártatlan, de náci ideológiával vádolható fiatalt, mintsem kiderüljön így a választás előtt, hogy nem rászisták, hanem cigányok voltak az elkövetők. Majd választások után kitalálják, hogy mégsem ők voltak, és kiengedik őket némi kártérítéssel. Budaházyval kapcsolatban a mai napig nem álltak elő bizonyítékkal, börtönben van, és mégsem lehet ellene tenni semmit. Tehát a módszer kipróbálva, működik.
Nem mondom, hogy ez így is van, de a Drazsé-féle „igazságügyből” ezt bőven kinézem. Ami ez mellett szól, az az időzítés: éppen pár nappal Kiss Károly szavai után - és újabb bejelentései előtt - történt a letartóztatás, és hát ugye az „ősi érdek”..
DNS-egyezőség?
Érdekes adalék még a DNS-bizonyíték emlegetése. A feltételezett elkövetőket hajnalban fogták el, de nemsokára már DNS-egyezőségekről beszéltek. Mármint a gyanúsítottak és a helyszíni minták alapján.
(Egy idevágó részlet a kiskunlacházi gyilkossággal kapcsolatban itt - A lényeges sor:  "Egyelőre nem ismert, milyen bizonyítékok állnak a rendőrség rendelkezésére, ha DNS-mintát vettek a férfitól, azt csak korábban, titokban tehették meg, hiszen az elfogás óta eltelt idő kevés a teszt kiértékeléséhez. ")
Fegyvereket is találtak
Persze, fegyverek nélkül nem náci a náci. Csak azt nem értem, ha garmadában álltak a fegyverek otthon, a klubban, akkor mi a fenének használták ugyanazt többször. Hátha könnyebb lebukni úgy?
VJack