Bezár!
2020. augusztus 4., kedd, Domonkos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:10 A japán szervezők sem akarnak nézők nélküli olimpiát21:43 Észak-Korea tovább fejleszthette nukleáris fegyvereit21:28 Több ezer sebesültje és több tucat halottja van a bejrúti robbanásnak20:54 Németországban 879-cel nőtt a fertőzöttek napi száma20:22 Soha véget nem érő történet: a "kiirtottak" leszármazottait kényezteti állampolgársággal Kurz19:53 Szerdán is intenzív esőzésre figyelmeztetnek19:23 Elhagyja Spanyolországot a korrupciógyanúba keveredett volt uralkodó18:51 A "székely terroristák"18:40 Elloptak és összetörtek egy autóbuszt Fejérben18:27 A vártnál erősebben nőtt az amerikai gyáripar új megrendeléseinek értéke júniusban18:04 MÁV-Start: év végéig huszonkét légkondicionált fekvőhelyes és hálókocsi érkezik17:44 Egyre feszültebb a Minszk-Moszkva viszony, Lukasenka hazudozással vádolja az oroszokat17:18 Dudálás váltott ki csoportos idegállapotot Egerben16:42 Áldott jó ember ez a pedofil ex-nagykövet: mégis megelégszik a felfüggesztettel16:06 Állandóvá teszik az amerikai katonai jelenlétet Lengyelországban
24 óra legolvasottabbjai

Jó és szép, Sport :: :: Hozzászólások

Beteg gyermekekért harcol tovább a Farkas ereklyéje - elismerésözön az íjászcsapatnak

Reklám

Mónus József legendás belövőíja egy ritkaság, egy ereklye, amiből csak egy van a világon. Hatszázezer forintért talált gazdára egy jótékonysági árverésen, így beteg gyermekek megsegítéséért harcol tovább a versenyek után is.
A Gróf Széchenyi Család Alapítvány közreműködésével online jótékonysági aukció indult, melynek keretében Mónus József íjász egykori legendás belövőíját, a Széchenyi névre keresztelt íjat bocsátotta árverésre.
Zoom
Az aukción indított íj elárverezéséből befolyt összeget az alapítvány a Budai Gyermekkórház Epilepszia-Neurológiai Szakambulancia javára ajánlotta fel, mellyel különféle vizsgálati eszközök beszerzését, és a mindennapi betegellátás nélkülözhetetlen gyógyászati anyagainak megvásárlását támogatja.
Az íj Hajdúnánáson készült, és Törökországban győzedelmeskedett.
Ez az íj volt segítségére a "farkasoknak", Mónusné Ruszin Annának, Prokaj Kiarának és Mónus Lászlónak 8 világbajnoki aranyérem megszerzésében is.
A Széchenyi-íjat az alapítvány elnöke, Széchenyi Tímea és Mónus József adja át a Magyar Nemzeti Múzeumban március 20-án, 10 órától rendezett ünnepély keretében a nyertes licitálónak.
Az íjat Mónus József saját kezűleg, a török hódoltság idején, a végvári harcok során használt íjak mintájára készítette. A fegyver karjai bambuszból és üveglemezből, míg a szarvak és a markolat kőrisből készültek. Az íjat Varga Tibor festőművész motívumai díszítik.
Mónus József többszörös világrekorder távlövőíjász a Széchenyi-íjat 2017-ben Törökországban, Kahramanmarasban használta belövései során, ahol a több mint hétszáz versenyző részvételével rendezett versenyen minden kategóriában, azaz 50 fontos és korlátlan erejű távlövésben, és csapat-putacéllövésben (Mónus József, dr.Rácz Attila, dr.Skaliczki Andrea, Rácz Kata) győzött. Ezen a versenyen távlövészetben Mónusné Anna is szintén diadalmaskodott - egy Zrínyi-lányhoz illően.
Az íj a továbbiakban lövésre nem használható, ez az íj egy legenda.
Mindenkit meghív a Farkas
A Farkas meghív mindenkit, aki meg szeretné tekinteni a legendás Széchenyi-íj ünnepélyes átadását a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében, a Farkas előadásával egyetemben.
"A belépés természetesen ingyenes számotokra. Örömmel hívlak benneteket a jótékonysági aukciónkat lezáró, ünnepélyes Széchenyi-íjátadására a Magyar Nemzeti Múzeumban, melynek időpontja: 2019. március 20. napján, 10 órakor lesz" - írja meghívójában Mónus József, a Farkas.
Az íjat Széchenyi Tímea valamint Mónus József és a Farkasok fogják átadni. Ezután pedig Mónus József tart előadást, melynek címe: "Harcolni a zászlónk becsületéért!".
Az eseményt az Egység zenekar előadása teszi még különlegesebbé.
Három díj, három elismerés egy hét alatt a "farkasoknál"
Legnépszerűbb sportolók Hajdú-Biharban
Mónusné Ruszin Anna, a Kirgizisztánban megrendezett Nomád Olimpia bajnoka lett a legnépszerűbb női sportoló 2018-ban Hajdú-Biharban, aki világbajnoki aranyérmet nyert ebben az évben, és World Archery-világrekordot, 643 métert lőtt 60 fontos céllövő íjával.
A legnépszerűbb férfi sportoló 2014 majd 2015 után 2018-ban is Mónus József lett.
Zoom

A legnépszerűbb férfi sportoló díjat 2016-ban Mónus László kapta, aki tarolt a Történelmi Íjász Világbajnokságon: háromból három aranyat szerzett, majd - mivel ő tud a világon a legtávolabb lőni 45 fontos céllövő íjával, ezért - Amerikai Egyesült Államokban 747 métert, World Archery-világrekordot lőtt.
"Ezek a népszerűségi díjak a tiétek, köszönjük a szavazatokat!" - írja a Farkas-csapat.
Zoom
Az év heves megyei sportolója
Prokaj Kiarát az Év Heves Megyei Sportolója Díjjal tüntette ki a Heves Megyei Közgyűlés.
A világelső egri távlövő íjásznő ismét egy rangos címet kapott érdemei alapján. Kiara 2018-ban is óriásit, World Archery-világrekordot, 578 métert lőtt céllövő íjával az Amerikai Egyesült Államokban, de előtte két világbajnoki aranyérmet harcolt ki a Történelmi Íjász Világbajnokságon.
Zoom
Mónus József a Magyar Kultúra Lovagja 2018-ban
Az egyetemes és a magyar kultúra ápolása érdekében együttműködő társadalmi szervezetek 23. alkalommal rendezték meg a Magyar Kultúra Napja Gálát a budapesti Stefánia Palotában és Honvéd Kulturális Központban. A nagyszabású ünnepségen átadták a Kultúra Lovagja-címeket. A Magyar Kultúra Lovagja-címet ebben az évben harmincan kapták meg, köztük olyan neves és ismert emberek, mint Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, Varga Miklós énekes, színész, vagy Mónus József világrekorder íjász és íjkészítő mester.
Zoom
Zoom
"Köszönjük mindenkinek, akik ezeket a kitüntetéseket felvetették, megszavazták, támogatták, adták, vagy egy boldog mosollyal örültek neki! Köszönöm, hogy együtt mehetünk az úton: harcoljunk a zászló becsületéért - büszke magyarként" - zárja sorait barátsággal a Farkas.
(Kuruc.info)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready