A Mi Hazánk értelmiségi holdudvarából alapított Fekete István Szabadegyetemen hat új előadót lehet meghallgatni az őszi szemeszterben, melyet a szabadegyetem igazgatója, dr. Popély Gyula történész, az MTA doktora nyit meg.
Az előadások nyilvánosak és ingyenesek, helyszínük: Budapest XI. kerület, Bartók Béla út 96. (a Mi Hazánk központi irodája).
Dr. Borbély Zsolt Attila közíró, politológus: Nemzetpolitika - külhoni magyar érdekképviselet a rendszerváltás után
szeptember 21. (csütörtök) 18:00
Dr. Csath Magdolna közgazdász professzor: Növekedés vagy fejlődés: melyiket segítik az akkugyárak?
október 19. (csütörtök) 18:00
Pongrátz András ’56-os szabadságharcos és Vékony Csongor: Pongrátz Gergely könyve új kiadásának bemutatója
október 26. (csütörtök) 18:00
Dr. Letoha Tamás kutatóorvos: A Covid-19 és annak tanulságai
november 16. (csütörtök) 18:00
Dr. Pécsi Rita neveléskutató: Az egészséges énidentitás és nemi identitás kialakulása
december 7. (csütörtök) 18:00
Dr. Héjj Andreas pszichológus professzor: Milyen veszélyeket rejt az idegenek befogadása?
2024. január 18. (csütörtök) 18:00
Korábbi előadók: Ábrahám Barnabás, Bakay Kornél, Bogár László, Borvendég Zsuzsanna, Dérer Zsolt, dr. Drábik János, Jelenczki István, Kassai Lajos, Király Roland, Mónus József, Pap Gábor, dr. Papp Lajos, dr. Popély Gyula, dr. Raffay Ernő, Rozgics Mária, Schittl Eszter, Simó József, Szakács Árpád, dr. Téglásy Imre, Varga István, Vékony Csongor, Vukics Ferenc, Woth Imre.
A korábbi előadások videói itt érhetők el.
A Mi Hazánk Mozgalom azzal a céllal alapítja a Fekete István Szabadegyetemet, hogy minden tudásvágytól vezérelt honfitársunk részt vehessen olyan színvonalas előadásokon, amelyek az egyre súlyosabban fogyatkozó magyarság megmaradásának, gyarapodásának, kulturális értékei bemutatásának, nemzeti öntudata megerősítésének szolgálatától vezéreltek.
A szocializmus kulturális tilt-tűr-támogat felosztási rendszerét felváltotta a neoliberalizmus társadalomromboló folyamata, a cenzúra pedig még az interneten is aggasztó mértékben van jelen. A valódi őstörténetünk feltárásától-bemutatásától kezdve az elhallgatott nemzeti diadaljainkon (pl. pozsonyi csata és Rongyos Gárda) át a rádiókból kirekesztett nemzeti rockig számos olyan kulturális terület van, melyet a magyar állami kutatás- és oktatáspolitika, filmtámogatási és hasonló rendszerek nem kezelnek méltóképpen. A neoliberalizmus kulturális hegemóniájával szemben kulturális szabadságharcot hirdetve célunk a jövőtervezés, a magyar tapasztalat és nemzeti hagyomány modern, tudományos ötvözésével megvalósított, szellemi síkon történő támogatás a sikeres magyar megoldások kibontakozása érdekében. Értelmiségi holdudvarunknak kívánunk nyilvánosságot, méltó közeget teremteni gondolataik bemutatására a Fekete István Szabadegyetem szerény lehetőségei által, a szabad gondolkodóknak egy nemzeti gyűjtőhelyet, intellektuális menedéket nyújtva - írja közleményében Novák Előd országgyűlési képviselő, a Fekete István Szabadegyetem főszervezője.
Zoom