Egy népszavás rövidmetéltnek nem tetszett az Élősködők menetének napján tartandó motoros összejövetel, ezért igazán bátor módon "beszariak felvonulásának" nevezte a megmozdulást. A Mazsihisznek a verbális puffogtatás nem volt elég, ők már egyenesen felszólították a hatóságokat (!), hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel akadályozzák meg a Magyar Motoros Menet megtartását, amelynek a szervezők az "Adj gázt!" címet adták.
A Mazsihisz honlapján vasárnap közzétett közleményben emlékeztetnek: évről-évre tízezrek vesznek részt az Élet Menetén, ahol a meggyilkolt több százezer "magyar zsidóra" emlékeznek. Az idén ugyanerre a napra hirdette meg egy csoport a II. Adj Gázt! Magyar Motoros Menet elnevezésű rendezvényt. A motorosok felvonulásukkal érinteni akarják a zsidó negyedet, a Dohány utcai zsinagóga környékét is.

A derék motorosok rendezvényének plakátja
A motoros rendezvénynek az Adj gázt! címet adták, amely a Mazsihisz szerint "félreérthetetlenül utal az Auschwitzban mérgesgázzal meggyilkolt több mint négyszázezer honfitársunk kínhalálára, s egyben felhívást jelent a rémtettek megismétlésére".
A Mazsihisz közleményében hangsúlyozza: világossá kell tenni, hogy "országunk földjén soha többé nem tűrjük büszkeségünk, becsületünk semmibevételét, legyünk bármilyen vallásúak, katolikusok, reformátusok, zsidók, izraeliták, tartozzunk a többséghez vagy a kisebbséghez, egyenként mutassuk meg, hogy az aljasság korának véget kell vetni".
Frissítés: Alakul a nagykoalíció: a Fidesz és az ex-SZDSZ-es szélliberáltak már el is határolódtak
Nem kellett sokáig várni: narancsék már el is határodtak a magyar motorosoktól - gazdáik elvárásának megfelelően. A Szemások a betiltás mellett bocsánatkérést is követelnek.
Rogán szerint nyilvánvalóan provokatív az Élet Menete napjára hirdetett motoros demonstráció, amelyet a Fidesz-frakció ízléstelennek tart és elítél.
"Aki az Élet Menete napján ilyen címmel, ezekre a helyszínekre hirdet meg demonstrációt, nyilvánvalóan provokatív célzattal teszi azt. Politikusként és évek óta az Élet Menete résztvevőjeként rendkívül ízléstelennek tartom és mélységesen elítélem ezt a szándékot" - áll a Rogán Antal frakcióvezető által aláírt vasárnapi közleményben.
A szélsőliberálisok egyenesen a rendezvény betiltását és a rendőrség zsidóktól való bocsánatkérését követelik
Az SZDSZ-ből kivált leszbikus Ungár Klára által alapított Szabad Emberek Magyarországért (Szema) ugyancsak közleményben tiltakozott az április 21-re tervezett motoros felvonulás ellen. A szervezet felkérte a magyar kormány miniszterelnökét és belügyminiszterét, hogy a Nemzeti Érzelmű Motorosok felvonulásának engedélyét a rendőrség azonnali hatállyal vonja vissza, és "a rendőrség vezetősége kövesse meg a méltóságukban megsértett, fájdalmukból cinikusan gúnyt űzött zsidó közösség tagjait".
(Kuruc.info - MTI nyomán)