"Ő meg kit érdekel?"
Lomnici Zoltán, az LB Fidesz idején kinevezett, az öt parlamenti hazaáruló párt által támogatott fajvédő elnöke a holokausztdogma visszautasítása és a nem cionista indíttatású vélemény (ismertebb nevén "gyűlöletbeszéd") büntethetőségéről Washingtonban kijelentette: szép remények vannak arra, hogy idővel csak cionisták és más magyargyűlölők szólalhatnak meg a még Magyarországnak nevezett országban. Lomnicit és fajgyűlölő cionista vendéglátóit nem zavarja, hogy Amerikában abszolút megengedett a hollótagadás, mert (még?) komolyan veszik a szólásszabadságot.

Lomnici Zoltán hétfőn Paula Dobrianskyval, a külügyminisztérium államtitkárával folytatott megbeszéléseket. Arról tájékoztatta, hogy az Európai Unió bel- és igazságügy-miniszterei elfogadták a "holokauszt tagadására" és a "gyűlöletbeszédre" vonatkozó kerethatározatot, amely nagyon fontos Magyarország (pontosabban annak vezetői és az oda betelepülni készülők) számára is. Rámutatott ugyanakkor, hogy ez elsősorban jogalkotási kérdés, így az a parlament dolga.

Lomnici Zoltán szombaton utazott az Egyesült Államokba, New Yorkba, ahol nagyon fontos (!) megbeszélést folytatott Efraim Chalamishsal, a zsidó ügyvédek és bírák világszövetségének az ENSZ-ben akkreditált képviselőjével.

(MTI magyarra lefordítva)


Kapcsolódó: Undorító: fajvédő Lomnici büntetné a holokauszt cáfolását