Amint azt portálunk is hírül adta, november 3-án, vasárnap a Hazatérés Temploma alapkőletételének 75. évfordulója alkalmából az istentisztelet zárásaként a templom előterében kihelyezik Horthy Miklós újonnan bronzba öntetett mellszobrát. A kormányzó által lelkesen oltalmazott zsidók ezt az alkalmat sem hagyják ki, hogy megmutassák, milyen a talmudi hála: a szoborállítás időpontjára sárga csillagos tüntetést hirdettek meg.
Zoom
Szerkesztőségünk álláspontja: Horthy Miklós személyéről, politikájáról lehetnek viták, és szükség is lenne végre rájuk portálunkon kívüli fórumokon is a feltétlen imádat és dühöngő gyűlölet helyett. Ami azonban vitán felüli, és egy oldalra állítja a tisztelőket és a bírálókat, az, hogy a magyarok akkor és annak állítanak szobrot, amikor és akinek akarnak, ebbe beleszólása egyetlen jöttment magyargyűlölő zsidónak sem lehet, egészen egyszerűen azért, mert semmi köze hozzá. A mi szempontunkból erről szól a holnapi tüntetés és ellentüntetés.
Alább olvasható a metéltek tüntetésre való felhívása - ők döntenék el, mire van szüksége Budapestnek:
Budapestnek nincs szüksége Horthy szoborra
Sárga csillagos ellentüntetők várják a Horthy-szobor avatását a Szabadság téren. A szervezők szerint a Jövő Magyarországának nincs szüksége a Horthy-féle országvesztő politikára. Az ellentüntetők a szoborállítással egy időben, tehát vasárnap 10 órától a Szabadság téren sárga csillaggal tiltakoznak.
Mint közleményükben írják: „Jóérzésű magyar állampolgárként mélységesen felháborítónak tartjuk, és a messzemenőkig visszautasítjuk azt, hogy ennek az embernek az ország egyik legszebb terén – vagy bárhol is – szobrot állítsanak.”
„Horthy Miklós a magyar emberek, katonák, nők és gyerekek mészárosa, aki politikai rövidlátásával egyes számú felelősévé és okozójává vált hazánk történelmének eddigi legnagyobb tragédiájának, melyet hatásaiban csak a trianoni országvesztéshez lehet mérni” – írják közleményükben. Véleményük szerint egy ilyen ember emlékezete a „történelem szemétdombjára való”.
A sajtóanyag a leírtakon túl többek között számon kéri a kormányzón a polgári állam alapértékeinek a fölszámolását, az Amerikának küldött hadüzenetet és a Numerus clausus bevezetését is. A közlemény kitér arra, hogy Horthy Miklós jóváhagyásával 1938-től meghozott zsidótörvényekkel honfitársaink százezreit fosztották meg előbb alapvető jogaiktól, majd vagyonuktól, végül a haláltáborokban életüktől is. Horthy 1944-ben náci nyomásra hajlandó volt kormányfőnek kinevezni a fasiszta Szálasi Ferencet. A kormányzó az országot ezeréves történetének legnagyobb katasztrófájába vezette bele a második világháború során, a teljes háborús vereségbe és hatalmas pusztulásba. Mint írják, „a kormányzó az ország ezeréves történetének legnagyobb katasztrófájába vezette bele Magyarországot a második világháború során, a teljes háborús vereségbe és hatalmas pusztulásba.”
Az ellentüntetők a szoborállítással egy időben, tehát vasárnap 10 órától a Szabadság téren sárga csillaggal tiltakoznak.
Vasárnap a Hazatérés Temploma alapkőletételének 75. évfordulója alkalmából avatnak Horthy-szobrot a belvárosban. A Hazatérés Templomában tartott vasárnapi istentisztelet zárásaként a templom előterében elhelyezik Horthy Miklós kormányzó bronzba öntött mellszobrát. Az eseményen beszédet mond az éles antiszemita kirohanásairól ismert Ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész és a Jobbik frakcióvezető-helyettese, a „zsidólistás” beszédéről elhíresült Gyöngyösi Márton.
(breuerpress.com)
Ifj. Hegedűs együttes kiállást kér:
Kedves Magyar Testvéreink!
A Hazatérés Temploma felhívással fordul minden jóérzésű, hazáját szerető honfitársunkhoz, hogy most vasárnap már 9 órától való jelenlétével és határozott fellépésével akadályozza meg Dániel Péter hazánkból kiszakadt magyarellenes gyalázkodó "megnőtt éhű fattyainak" provokációját, mellyel templomunk alapkőletétele és az I. Bécsi Döntés 75. évfordulója alkalmából tartandó ünnepi istentiszteletünket szándékoznak megzavarni.
Mutassuk meg együttes kiállásunkkal, hogy odáig még nem süllyedt országunk, hogy úrnapi istentiszteletet tudjanak ellehetetleníteni az új országhódítók honi kiszolgálói!
A Hazatérés Temploma nevében:
ifj. Hegedűs Loránt lelkész
(Kuruc.info)