Háromnapos konferenciát tartott az Izrael Szövetségesei Alapítvány Washingtonban. Az eseményre az Egyesült Államokból, Izraelből, és számos más országból - köztük Magyarországról is - érkeztek kormányzati szereplők és parlamenti képviselők, illetve politikai és vallási vezetők - adja hírül boldogan az ATV.

A washingtoni Capitolium épületében összegyűlt magas rangú zsidóbérencek olyan kérdésekről tanácskoztak, mint a Közel-Kelet geopolitikai helyzete, az iráni atomprogram és "az Izraelre leselkedő fenyegetések".
Az Izrael Szövetségesei Alapítvány egy világméretű szervezet, amely "a zsidó állam melletti kiállást" tűzte ki céljául. A kétnapos rendezvényen amerikai kongresszusi képviselők, izraeli miniszterek és képviselők, valamint 17 ország parlamenti képviselői vettek részt. A judapesti üleptisztogatókat Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Ujhelyi István parlamenti alelnök, Hiller István korábbi oktatási miniszter, valamint Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető "lelkésze" képviselte.
Németh Sándor előadásában arról hazudozott, hogyan fér meg a nemzeti értékek mellett a cionizmus ügye. Azt szeretné ugyanis elhitetni, hogy "az evangélium hirdetése mellett a nemzetünk iránti elkötelezettséggel nagyon is harmonizálható a cionizmusnak az alapvető céljaival való azonosulás."
Volt azonban egy érdekes kijelentése is: "a zsidóságnak a visszatérésre Izraelre vonatkozóan, Jeruzsálemre és az ígéret földjére vonatkozóan történelmi előjogai vannak". Ezek után magától értetődő, hogy Németh Sándor - élete első hasznos cselekedeteként - a magyar revízió ügyének szolgálatába fogja állítani hívei sokaságát. Hiszen ha a zsidóságnak kétezer év távlatából történelmi előjoga van ezekre a területekre, s úgy tért oda vissza, hogy már csak alig néhány kiválasztott lézengett azon a területen, mit mondjunk mi, akiktől "csak" 93 éve rabolták el hazánk kétharmadát, melyen még most is több millió magyar él? Ha tehát Németh Sándor következetes, akkor mi mást mondhatna, mint hogy "a magyar államnak a visszatérésre történelmi hazájára vonatkozóan, Kolozsvárra, Marosvásárhelyre, Pozsonyra és Szabadkára vonatkozóan történelmi előjoga van"?
(Kuruc.info - ATV nyomán)