Undorító jelképekkel firkálták össze
Politikailag motivált szélsőbaloldali aktivisták állhatnak a ma reggel felfedezett merénylet mögött, amelynek során a Jobbik Magyarországért Mozgalom székházán ismeretlen tettesek jelentős mértékű kárt okoztak. A pártközpontot üzenetképpen anarchista és vallási jellegű jelképekkel mázolták össze. A barbár tettnek különös alkalmat adott a Pünkösd ünnepének háromnapos hétvégéje.

Azt nem tudni, hogy az üvegfalra festett nagyméretű Dávid-csillag és a tegnapi keresztény ünnep között van-e valamiféle összefügés. A több millió forintos, alaposan megrongált nyílászáró-rendszert mostanra helyre hozták. Mint ismeretes, korábban az előbb említett iroda előtt a Kolompár Orbán vezette Országos Cigány Önkormányzat tartott demonstrációt, majd egy máig felfedezetlen terrorista jellegű csoport fenyegettte meg az új radikális pártot, hogy felrobbantja annak országos hivatalát.

Az újbudai Villányi úton álló Jobbik-iroda így lassan gócpontjává és fő célpontjává válik a szélsőbaloldali és szélsőliberális támadásoknak.

A párt ezért megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket, azonban a rendőrségi feljelentéstől eltekint, hiszen a rendőrség a tavaszi bombafenyegetés alkalmával - a kifejezett kérés ellenére - sem erősítette meg a székház védelmét.

(Barikád)