2020. szeptember 18., péntek, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:28 Házbizottság: a képviselők önként tartsák be a járványügyi szabályokat! 16:10 Kreml: azonnal jelentenék Putyinnak, ha vegyi fegyvert vetnének be Oroszországban15:49 Idén ősszel is vakcinázza a rókákat a Nébih15:32 Ma is "hasznossá" tette magát az EB: cselekvési tervet mutattak be a "rendszerszintű rasszizmus" ellen15:12 Hosszú hónapokig nem lesz még oltás, a kapkodás tragédiához vezethetne - Váratlanul részletes jelentéseket hozott nyilvánosságra két vakcinagyártó14:55 Szlovénia szombattól szigorít14:36 Továbbra is gyorsan terjed a járvány Ukrajnában14:19 Orbánt nem hatotta meg, hogy nincs elég szakember a lélegeztőgépekhez14:08 KSH: augusztusban újra több mint 4,5 millióan dolgoztak13:52 FBI-igazgató: Bident bántják a mindig beavatkozó az oroszok13:37 Maduro: Washington miatt kér lehetetlent az EU13:20 Élelmezési Világszervezet: 30 millióan halnak éhen, ha Mészáros Lőrincék nem segítenek12:57 Szerbiában karantén helyett elég a kérdőív a "veszélyesek" számára12:32 Már hat szegedi kézisről derült ki, hogy fertőzött12:23 A lengyel kormánykoalíció "gyakorlatilag már nem létezik" - kisebbségi kabinet jöhet
24 óra legolvasottabbjai

Antimagyarizmus ::

A Corvinus Egyetemen éktelenkedő Marx-szobor mellé fújt a szél egy maroknyi vörös szemetet

Reklám

Demonstrációt tartottak péntek délután a Corvinus Egyetem Fővám téri épülete mellett a Marx-szobor eltávolítása ellen. A Balpárt által szervezett tiltakozáson mintegy ötven érdeklődő, szimpatizáns előtt szónokolt Tamás Gáspár Miklós filozófus, Krausz Tamás történész, Komjáthi Imre, az MSZP elnökségi tagja és a Balpárt képviselői.
Tüntetést tartottak a Marx-szobor eltávolítása ellen a Corvinusnál pénteken.
Tamás Gáspár Miklós Kedves Barátaim! Tisztelt Elvtársak! megszólítással köszöntötte a jelenlévőket, majd megjegyezte, hogy nem kívánt sok szót vesztegetni a szobrot eltávolító "gyáva konformistákra", hiszen megítélése szerint Marx elvesztheti ugyan a múltat, de megnyeri a jövőt. Alakjára és gondolataira nem emlékművek, hanem társadalmi harcok fognak emlékeztetni.
Krausz Tamás szerint a tekintélyuralmi rendszert a szellemi szférában is opponálni kell, de egyelőre gyenge az ellenállás, ezért fel kell világosítani a társadalmat, hogy a hatalom egy szűk csoport kezébe került. Ha ennek tudatára ébrednek az emberek, akkor van esély a folyamatok visszafordítására.
Komjáti Imre azt hangsúlyozta, hogy a hatalom nem csupán egy szobrot, hanem egy eszmét is támad, a kizsákmányoltak álmát, ami munkáról, kenyérről és tisztességes bérekről szól. Ez az aljas, cinikus rendszer el fog tűnni, de Marx marad - hangoztatta az ellenzéki politikus.
Csütörtökön az egyetem közleményben tudatta, hogy nem távolítják el az intézmény területéről a Marx-szobrot, új helyének megtalálásában pedig semmiféle politikai erőnek, külső nyomásnak vagy kezdeményezésnek nem volt szerepe. Karl Marx 19. századi német filozófus, közgazdász, a róla elnevezett társadalomelméleti irányzat alapjainak megalkotója, a Corvinus egyetem elődjének névadója.
(MTI)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready