Így fest jelenleg a Zsindex címlapja, ez a vezető anyag:
Zoom
És a kísérőszöveg a vérlázító plakát mellé:
Az infografika a 2009 és 2015 áprilisa között regisztrált emberölések (a kísérleteket is ideértve) leggyakoribb elkövetési eszközeit mutatja. Az adatok forrása a Belügyminisztérium Koordinációs és Statisztikai Osztálya.
A puska, pisztoly kategóriában összevontuk a következőket: lőfegyver, vadászlőfegyver, marok lőfegyver, légpuska, flóbert, gáz- és riasztópisztoly, lőfegyver, lőszer felhasználásra szolgáló készülék. A méreg kategóriában ezeket az elkövetési eszközöket összesítettük: méreg, vegyi anyag, növényvédő szer, mérgező anyag, egyéb vegyi anyag, hígító, oldószer, gyógyszer, kábító hatású anyag.
A fentieken kívül például még a következő eszközökkel is követtek el emberölést az utóbbi években Magyarországon: személyvonat (1), vipera (3), üveg vagy palack (3), szerelőkulcs (3), robbanóanyag (1) Molotov-koktél (3), kutya (4), csavarhúzó (3), fűrész (2), motorosfűrész (1), víz (1), öv vagy szíj (3).
Még csak azt kellett volna hozzátenniük, hogy e szörnyű gyilkosságokat elkövető magyarok leginkább idős cigányokat mészárolnak le vadállati kegyetlenséggel, gyakran órákon át ütlegelve, kínozva, nem ritkán meggyalázva őket, de szívesen erőszakolnak és ölnek meg fiatal cigánylányokat is, mivel azok fölöttébb kívánatosak számukra...

Frissítés: olvasónk a valóságnak megfelelően korrigálta a plakátot: